Σήκωσε τα μανίκια ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης και έδωσε εντολές για σαφάρι εις βάρος των στρατηγικών κακοπληρωτών. Πόσοι είναι αυτοί; Ανέρχονται σε 1.477.000 και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους ξεπερνούν το 1,5 δισ. ευρώ.

Οπως ανακοίνωσε χθες ο Γιώργος Στάσσης, 582.000 χαρακτηρίζονται στρατηγικοί κακοπληρωτές αφού έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 6 μηνών και συνολικού ύψους 545 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον στο στόχαστρο μπαίνουν 895.000 «τελικοί» πελάτες, δηλαδή καταναλωτές που άλλαξαν πάροχο ή μετήλθαν διάφορα κόλπα για την αποφυγή πληρωμής των λογαριασμών, οι οποίοι έχουν αφήσει φέσι στη ΔΕΗ 1 δισ. ευρώ. Στην τελευταία κατηγορία, η εταιρεία το τελευταίο δίμηνο έχει στείλει 30.000 εντολές αποκοπών ρεύματος.

Ο νέος διοικητής έδωσε ρητή εντολή στον ΔΕΔΔΗΕ για εντατικοποίηση των αποκοπών σε πελάτες που έχουν εντοπιστεί ότι συστηματικά αποφεύγουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, συσσωρεύοντας μεγάλα ποσά οφειλής.

Ο ίδιος με δήλωσή του στέλνει και το ακόλουθο μήνυμα: «Το φαινόμενο των στρατηγικών κακοπληρωτών, πρωτίστως θίγει και πλήττει τα εκατομμύρια συνεπών πελατών της επιχείρησης. Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα ότι τέτοιες συμπεριφορές πλέον δεν θα γίνονται αποδεκτές. Είναι χρέος μας απέναντι στην επιχείρηση αλλά και στη συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών που παρά τις δεδομένες οικονομικές δυσκολίες και τα προβλήματα, δίνουν μάχη και παραμένουν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους».