Για «υποταγή» των εθνικών θεμάτων «σε εκλογικές σκοπιμότητες» που ζημίωσαν τη χώρα κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Αθήνας και τομεάρχης Αμυνας Βασίλης Κικίλιας. «Πιστεύουμε σε μια ολοκληρωμένη στρατηγική για την εξωτερική πολιτική και την άμυνα με ρεαλισμό, αποφασιστικότητα και πατριωτισμό» αναφέρει και επιπλέον χαρακτηρίζει «καθήκον» της κυβέρνησης ΝΔ – εφόσον λάβει την εντολή στις κάλπες της 7ης Ιουλίου – να επαναφέρει την ασφάλεια στις πόλεις.

Εχετε κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι δεν έχει εθνική γραμμή. Γιατί; Και ποιο σχέδιο αντιμετώπισης των κρίσιμων θεμάτων έχει η ΝΔ, μεταξύ άλλων, απέναντι σε μια «νευρική» Τουρκία;

Ο κ. Τσίπρας υπέταξε τα εθνικά θέματα σε εκλογικές σκοπιμότητες και ζημίωσε το συμφέρον της πατρίδας με μια κακή συμφωνία για τη Μακεδονία μας. Αγνόησε τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και την ιστορική μνήμη του ελληνισμού. Σας θυμίζω: Από τη Συμφωνία των Πρεσπών και το «να μην είμαστε μοναχοφάηδες» του πρώην ΥΠΕΞ κ. Κοτζιά, μέχρι το «έχουν και οι Τούρκοι δικαιώματα στα ενεργειακά» του νυν ΥΠΕΞ κ. Κατρούγκαλου, τις χωρίς περιεχόμενο κραυγές του πρώην ΥΕΘΑ κ. Καμμένου και το «Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο» του κ. Τσιρώνη. Η Νέα Δημοκρατία έχει διαχρονικά αποδείξει ότι είναι η παράταξη που βάζει το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό. Εχει χειριστεί όλα τα μεγάλα εθνικά θέματα με σεβασμό στην Ιστορία, αλλά και στο μέλλον της χώρας. Δεν παρεκκλίνει από την εθνική γραμμή και στα ελληνοτουρκικά, υποστηρίζοντας το διεθνές δίκαιο και στηρίζοντας την Κυπριακή Δημοκρατία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα επί της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Βέβαια, κάθε χώρα διέπεται από ισχύ και συμφέρον. Κανείς δεν μας αγαπά, ούτε μας μισεί. Πιστεύουμε σε μια ολοκληρωμένη στρατηγική για την εξωτερική πολιτική και την άμυνα με ρεαλισμό, αποφασιστικότητα και πατριωτισμό. Θα εκσυγχρονίσουμε και θα εξελίξουμε τα υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Αμυνας και παράλληλα, όπως δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ιδρύσουμε Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας. Το όργανο αυτό θα λειτουργεί υπό τον Πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας το κυβερνητικό έργο, στα πρότυπα άλλων κρατών, όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία και το Ισραήλ.

Επιπλέον έχετε ασκήσει κριτική όσον αφορά τη δημόσια τάξη. Θεωρείτε ότι υπήρξε αδράνεια και πώς εσείς θα εδραιώσετε το αίσθημα ασφάλειας;

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε ανίκανη να προφυλάξει τις ζωές και τις περιουσίες των ελλήνων πολιτών, τη δημόσια περιουσία, τα πανεπιστήμιά μας, τα υπουργεία μας, την ίδια τη Βουλή. Παρέδωσε τις γειτονιές της Αθήνας στην ανομία και τα Εξάρχεια στους κουκουλοφόρους, στους αναρχικούς. Στα πανεπιστήμια κινδυνεύουν τα παιδιά μας από συμμορίες και κακοποιούς, οι Ρουβίκωνες ξεφτιλίζουν το κράτος. Τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι ανεκτό!

Η ασφάλεια είναι δημόσιο αγαθό που εγγυάται την ελευθερία των πολιτών, άρα την ίδια τη δημοκρατία μας. Αρκεί να συγκρίνει κάνεις την κατάσταση στις γειτονιές της Αθήνας και της Ελλάδας το 2014, όταν είχα την ευθύνη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με το σήμερα. Εμείς είχαμε εμπιστοσύνη στους άνδρες και δτις γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ. και τους αφήναμε να κάνουν τη δουλειά τους. Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία αποτυπώνουν το 2014 ως τη χρονιά με τους χαμηλότερους δείκτες εγκληματικότητας της δεκαετίας. Είχαμε συνεχόμενες επιτυχίες στην τρομοκρατία, στην εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων, στην πάταξη της παράνομης μετανάστευσης. Είναι καθήκον της επόμενης κυβέρνησης της ΝΔ να επαναφέρει την ασφάλεια και την τάξη στις πόλεις μας και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής όλων των Ελλήνων.

Με την άμεση κατάργηση του ντροπιαστικού νόμου Παρασκευόπουλου με τον οποίο αποφυλακίστηκαν επικίνδυνοι κακοποιοί, τρομοκράτες, ποινικοί.

Με την ίδρυση φυλακών υψίστης ασφαλείας Γ’ τύπου.

Με την προμήθεια νέων αλεξίσφαιρων γιλέκων για όλους τους αστυνομικούς εντός εξαμήνου και 1.000 καινούργιων περιπολικών εντός ενός έτους.

Με την πρόσληψη 1.500 νέων αστυνομικών, οι οποίοι θα τεθούν αμέσως στη διάθεση της ομάδας ΔΕΛΤΑ που θα επανασυσταθεί και της ομάδας ΔΙΑΣ που θα ενισχυθεί.

Ποια θέση ευθύνης θα σας ενδιέφερε στην επόμενη κυβέρνηση ή, αλλιώς, πού θα θέλατε να συμβάλετε περισσότερο;

Η τοποθέτηση του Υπουργικού Συμβουλίου είναι αποκλειστικό προνόμιο του Πρωθυπουργού. Να είστε σίγουροι ότι στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα συμμετέχουν οι καλύτεροι, οι πιο εργατικοί και οι πιο άξιοι. Προσωπικά, όποια αποστολή και να μου αναθέσει ο επόμενος Πρωθυπουργός, θα είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη.

Τι μήνυμα στέλνει η Νέα Δημοκρατία λίγο πριν από τις κάλπες; Πείτε μας τρεις λόγους για να εμπιστευτεί τον Βασίλη Κικίλια ένας ψηφοφόρος της Α’ Αθηνών.

Εχει έρθει η ώρα να γυρίσουμε σελίδα. Ζητούμε από τους Ελληνες να επιβραβεύσουν την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για ισχυρή ανάπτυξη, για μια αυτοδύναμη Ελλάδα. Η Νέα Δημοκρατία μιλά οριζόντια σε όλη την ελληνική κοινωνία. Στόχος μας είναι να καταλάβει και ο τελευταίος συμπολίτης μας ότι θα μειώσουμε πάση θυσία τη φορολογία, ότι θα επαναφέρουμε την τάξη και την ασφάλεια στις γειτονιές μας, θα χειριστούμε τα εθνικά μας θέματα με σεβασμό στον πατριωτισμό των Ελλήνων και ότι θα δημιουργήσουμε, μέσω επενδύσεων, νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας. Λέμε στους συμπολίτες μας αυτά τα λίγα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα και να εργαστούμε για να ξαναφτιάξει η σχέση πολιτών – πολιτικών που χάλασε στα χρόνια της κρίσης.

Οσον αφορά την υποψηφιότητά μου, θεωρώ ότι οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι με εμπιστεύονται γιατί είμαι πολιτικός των έργων και όχι των λόγων. Οπου κλήθηκα, απέδωσα μετρήσιμα θετικά αποτελέσματα και μάλιστα αναλαμβάνοντας δύσκολες αποστολές. Και κάτι ακόμα. Οι συμπολίτες μου γνωρίζουν πως είμαι συνέχεια στο πλευρό τους, καταλαβαίνω τις αγωνίες και τα προβλήματά τους, είμαι ένας από αυτούς.