Στις 7 Ιούλη η μόνη ψήφος που μετράει είναι η ψήφος στο ΚΚΕ για να είμαστε πιο δυνατοί, για να «ανησυχήσουμε» τα κόμματα του συστήματος, για να βάλουμε εμπόδια στα δύσκολα που είναι εδώ. Στις 8 Ιούλη ένα είναι σίγουρο και έχει ήδη κριθεί: Η επόμενη κυβέρνηση θα είναι εχθρική για τον λαό. Η ατζέντα της επόμενης μέρας δεν είναι κρυφή. Εχει καθοριστεί από τις δεσμεύσεις και των 3 μνημονιακών κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ. Η τήρηση και εφαρμογή δηλαδή των εφαρμοστικών νόμων των Μνημονίων, κάτω από τη σκληρή και ασφυκτική εποπτεία των μηχανισμών της ΕΕ.

Οπότε αυτό που αντικειμενικά κρίνεται είναι αν θα είναι ισχυρή η δύναμη εκείνη που θέλει και μπορεί να σταθεί απέναντι σε αυτήν την κυβέρνηση, που πιέζει μέσα στη Βουλή, που καταθέτει τροπολογίες υπέρ των συμφερόντων μας. Κρίνεται πόσο ισχυρό είναι το ΚΚΕ, το μόνο Κόμμα που συγκρούεται με τα μεγάλα συμφέροντα, που την επόμενη μέρα κάθε ψήφο θα την καταθέσει στον αγώνα για τις διεκδικήσεις μας.

Στις ευρωεκλογές το 40% της αποχής, που στη νεολαία έφτασε σε υψηλότερα ποσοστά, δεν τρόμαξε κανέναν. Δεν εμπόδισε τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτε και τους φασίστες να μιλούν εξ ονόματος της νεολαίας. Αυτοί πήγαν και ψήφισαν και τους βολεύει να μείνουν οι νέοι και οι νέες στην αδράνεια. Βολεύει το σύστημα να μας έχει στην απ’ έξω, για να κάνει ανενόχλητο τη δουλειά του. Πρέπει να σκεφτούμε όμως: Στις 8 Ιούλη θα είναι η αποχή δίπλα στους μαθητές, στους φοιτητές, στους σπουδαστές, στους νέους εργαζόμενους; Οχι. Θα είναι όμως, όπως πάντα το ΚΚΕ και η ΚΝΕ. Εδώ βρίσκεται η δύναμή μας την επόμενη μέρα.

Ψηφίζουμε ΚΚΕ, δίνοντας έτσι το πιο γνήσιο χτύπημα στη ναζιστική εγκληματική Οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Αυτή τη φορά πρέπει να βγουν από τη Βουλή. Οι νέοι να τους γυρίσουν την πλάτη, να απομονώσουν κάθε εθνικιστική δύναμη.

Ψηφίζουμε ΚΚΕ, αφήνοντας πίσω όλα τα δήθεν «νέα» κόμματα – μιας χρήσης – που εμφανίζονται, δίνουν 2-3 βουλευτές στην κυβέρνηση αν χρειαστεί, και μετά εξαφανίζονται. Τέτοιο είναι και το κόμμα του Βαρουφάκη και δεν είναι τυχαία η υπερπροβολή του από τα ΜΜΕ. Η πολιτική που λέει ότι μπορεί η ΕΕ να αλλάξει από τα μέσα και «ο λύκος να γίνει αρνάκι» έχει ναυαγήσει. Δεν είναι κάτι το «νέο», αντιθέτως είναι μια κακή επανάληψη της ρητορικής του ΣΥΡΙΖΑ πριν από το 2015. Ο κος Βαρουφάκης έχει δοκιμαστεί για την πολιτική του ως υπουργός Οικονομικών και εμπνευστής του 3ου Μνημονίου. Ηταν το πρώτο βιολί στην κοροϊδία του ΣΥΡΙΖΑ που βάφτισε την τρόικα θεσμούς. Είναι άνθρωπος του συστήματος και από εκεί ψηλά δεν φτάνει να δει τις δικές μας ανησυχίες ούτε με το κιάλι.

Ψηφίζουμε ΚΚΕ δυνατά, με όλη μας την καρδιά! Κόντρα στο ρεύμα του «ρεαλισμού» του συστήματος που όλα κινούνται με βάση το κέρδος στις δικές μας πλάτες. Δεν θα γίνουμε εμείς η χαμένη γενιά στη σφαίρα του εφικτού. Δεν θα παραδώσουμε τα δικαιώματα, τα όνειρα, την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον χωρίς εκμετάλλευση. Με οργανωμένη σύγκρουση, με ανυπακοή και με τον αγώνα μας θα διεκδικήσουμε και θα πάρουμε αυτά που μας στερούν.

Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα!

Η Ελένη Μητικάρη είναι μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ