Νέο «ισχυρό πρόσωπο» στη διοίκηση του ΟΤΕ εξελέγη από τη χθεσινή Γενική Συνέλευση ο κ. Eelco Blok, ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ύστερα από πρόταση της Deutsche Telekom. Ο κ. Eelco Blok θα προεδρεύει της Επιτροπής Ελέγχου, της Επιτροπής Αμοιβών και Ανθρώπινου Δυναμικού και της νεοσύστατης Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφιοτήτων Μελών Διοικητικού Συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Amber Capital, που κατέχει το 2% των μετοχών του Οργανισμού, είχε ασκήσει πιέσεις για τη βελτίωση της εταιρικής διακυβέρνησης στον ΟΤΕ, όπως είχαν αναφέρει σε δημοσίευμά τους οι «Financial Times». Σύμφωνα με το δημοσίευμα το ακτιβιστικό hedge fund με έδρα το Λονδίνο θα πρότεινε στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της εταιρείας να αναλάβει τη θέση του μη εκτελεστικού αντιπροέδρου και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου ο Alberto Horcajo, πρώην διευθύνων σύμβουλος στην Telefonica Brasil.

Στη διάρκεια της συνέλευσης συζητήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και οι μέτοχοι ενέκριναν κατά πλειοψηφία τις ετήσιες χρηματοοικονομικές καταστάσεις της ΟΤΕ ΑΕ (εταιρικές και ενοποιημένες) της εταιρικής χρήσης 2018 (1.1.2018-31.12.2018) με τις σχετικές εκθέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και των ελεγκτών, καθώς και τη διανομή μερίσματος 0,46 ευρώ ανά μετοχή.

Επίσης χθες η 67η Τακτική Γενική Συνέλευση του ΟΤΕ ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 0,46 ευρώ ανά μετοχή. Το μέρισμα θα αρχίσει να καταβάλλεται την Τετάρτη 10 Ιουλίου.

Επειτα από τη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας σε σώμα, η νέα σύνθεσή του έχει ως εξής: 

1. Mιχαήλ Τσαμάζ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος.  

2. Eelco Blok, αντιπρόεδρος, ανεξάρτητο – μη εκτελεστικό μέλος.

3. Χαράλαμπος Μαζαράκης, εκτελεστικό μέλος.

4. Srinivasan Gopalan, μη εκτελεστικό μέλος.

5. Δρ Robert Hauber, μη εκτελεστικό μέλος.

6. Michael Wilkens, μη εκτελεστικό μέλος.

7. Kyra Orth, μη εκτελεστικό μέλος.

8. Ανδρέας Ψαθάς, ανεξάρτητο – μη εκτελεστικό μέλος.

9. Βασιλική Κουφορίζου, μη εκτελεστικό μέλος.

10. Παναγιώτης Σκευοφύλαξ, μη εκτελεστικό μέλος.