Το 19ο Κύπελλο της ιστορίας της κατέκτησε η Μπάγερν νικώντας τη Λειψία με 3-0 στο κατάμεστο από 75.000 άτομα Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου. Ηταν ταυτόχρονα το δωδέκατο νταμπλ που κατακτά η ομάδα του Μονάχου και ένατο τα 19 τελευταία χρόνια.

Ο τελικός αποτελεί έναν προσωπικό θρίαμβο του προπονητή των Βαυαρών Νίκο Κόβατς καθώς ο Κροάτης έγινε ο πρώτος άνθρωπος που πανηγύρισε στη Γερμανία νταμπλ τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής της Μπάγερν (2003, 2019).  Η νίκη στο Βερολίνο τού εξασφάλισε και τυπικά την παραμονή στον βαυαρικό πάγκο και την επόμενη σεζόν, όπως επιβεβαίωσε αμέσως μετά την κατάκτηση του τροπαίου ο Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε.

Στα βιβλία των ρεκόρ μπήκε και ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο Πολωνός σκόραρε δις στο Βερολίνο, φτάνοντας τα έξι τέρματα σε τελικούς, ξεπερνώντας έτσι τον θρύλο Γκερντ Μίλερ που είχε σημειώσει τέσσερα.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής πάντως ήταν ο αρχηγός της Μπάγερν, Μάνουελ Νόιερ, που επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια της ομάδας του ύστερα από πέντε αγώνες. Ο γερμανός κίπερ αποσόβησε δύο σίγουρα γκολ, το πρώτο όταν το σκορ ήταν ακόμα 0-0, σε προσπάθεια του Γιουσούφ Πόουλσεν, και το δεύτερο όταν η Λειψία πίεζε να ισοφαρίσει, σε προσπάθεια του Εμίλ Φόρσμπεργκ.

Τα γκολ της Μπάγερν πέτυχαν ο Λεβαντόφσκι στο 29′ και το 85′ και ο Κομάν στο 78′.

Ο τελικός ήταν το τελευταίο παιχνίδι των Ριμπερί και Ρόμπεν με την κόκκινη φανέλα. Ο Κόβατς δεν τους ξεκίνησε βασικούς, αλλά τους έδωσε τη δυνατότητα να αποθεωθούν από τον κόσμο ρίχνοντάς τους στο ματς στα τελευταία λεπτά. Ο Ριμπερί έγινε ο πρώτος παίκτης που αγωνίστηκε σε οκτώ τελικούς.