Στη ζωή της έμαθε να αγωνίζεται, να δουλεύει, να θέτει στόχους και κυρίως να μάχεται. Αυτό τουλάχιστον έχει δείξει τόσο η πορεία της στον χώρο του αθλητισμού όσο και η ενασχόλησή της στον Δήμο Πειραιά, ως μέλος της επιτυχημένης ομάδας του Πειραιά Νικητή. Στις εκλογές του Μαΐου η Σταυρούλα Αντωνάκου κάνει το επόμενο βήμα και κατεβαίνει υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Πειραιά με τον συνδυασμό Νέα Αρχή για την Αττική, του Γιώργου Πατούλη.

Εχετε ήδη γράψει τη δική σας ιστορία στον χώρο του αθλητισμού. Τι σας ώθησε να ασχοληθείτε με τα κοινά στον Δήμο Πειραιά;

Ο Πειραιάς είναι η πόλη όπου γεννήθηκα, όπου μεγάλωσα, όπου έκανα τα πρώτα μου βήματα τόσο στον αθλητισμό όσο και στην επαγγελματική μου σταδιοδρομία. Η απόφασή μου να θέσω υποψηφιότητα στην πόλη μου, τον Πειραιά, οφείλεται στο γεγονός ότι για πολλά χρόνια ο Πειραιάς, μέχρι το 2014, βίωνε τον μαρασμό και την εγκατάλειψη σε όλα σχεδόν τα επίπεδα.

Η ενασχόλησή μου με τα κοινά ήρθε ουσιαστικά μετά την τιμητική πρόταση που μου έγινε από τον κ. Μώραλη και τον κ. Μαρινάκη στις δημοτικές εκλογές το 2014. Εμπιστεύτηκα το όραμα του Πειραιά Νικητή και πραγματικά νιώθω περήφανη που ήμουν και είμαι μέλος αυτής της επιτυχημένης δημοτικής ομάδας

Από το 2014 που ανέλαβε ο κ. Μώραλης σε συνεργασία με τον ηγέτη του Ολυμπιακού κ. Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά και όλα τα στελέχη του Πειραιά Νικητή έκαναν έναν πραγματικό άθλο. Η μέχρι σήμερα πορεία το δείχνει. Και γι’ αυτό θεωρώ ότι η πετυχημένη αυτή πορεία για την πόλη μας πρέπει να συνεχιστεί.

Ποιος ήταν ο λόγος που αποδεχθήκατε την πρόταση του κ. Γιώργου Πατούλη και κατεβαίνετε υποψήφια με τον συνδυασμό του Νέα Αρχή για την Αττική;

Στη ζωή μου έμαθα να αγωνίζομαι, να δουλεύω, να θέτω στόχους και κυρίως να μάχομαι.

Είτε αυτό ήταν στον χώρο του αθλητισμού είτε τώρα στην πολιτική. Τα λίγα λόγια και πολλά έργα είναι για μένα όχι μόνο έκφραση, αλλά και η πραγματικότητα της καθημερινότητάς μου.

Τα αποτελέσματα στον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Πειραιά, όπου έχω την τιμή εδώ και τρία χρόνια να είμαι πρόεδρος, πιστεύω ότι το αποδεικνύουν. Μέσα σε δύσκολες μέρες για τη χώρα και τους δήμους, προσφέραμε έργο, ορατό και μην αμφισβητήσιμο! Με σεβασμό, τιμιότητα και σκληρή δουλειά οι συνεργάτες μου, το ΔΣ του ΟΠΑΝ και εγώ κάναμε έργα χωρίς πολλά λόγια!

Τώρα λοιπόν, έπειτα από αυτή τη διαδρομή, ένιωσα έτοιμη να αποδεχθώ την πρόταση του Γιώργου Πατούλη και να είμαι υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Πειραιά! Η Περιφέρεια Αττικής έχει τις δυνατότητες να προσφέρει ένα καλύτερο αύριο στις τοπικές κοινωνίες και τους πολίτες. Χρηματοδοτώντας έργα που θα τους προσφέρουν ασφάλεια, καλύτερη ποιότητα ζωής και κυρίως θα βελτιώσουν την καθημερινότητα όλων των πολιτών. Εργα που θα έχουν στόχο τη βελτίωση, όχι τις ψήφους και σίγουρα όχι με κριτήριο την κομματική ταυτότητα του εκάστοτε δημάρχου. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πλέον πρέπει να βλέπει τον άνθρωπο και όχι τα πολιτικά του πιστεύω ή να διακατέχεται από ιδεοληψίες.

Γιατί οι πολίτες του Πειραιά να ψηφίσουν τον κ. Πατούλη και όχι κάποιον άλλο συνδυασμό;

Το μεγάλο πλεονέκτημα επίσης του Γιώργου Πατούλη αλλά και του συνδυασμού Νέα Αρχή για την Αττική, είναι ότι δεν θα ζητηθεί πίστωση χρόνου για να μάθουμε τα προβλήματα, γιατί πολύ απλά ξέρουμε ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε, το πώς πρέπει να γίνουν, μέσα από την εμπειρία που έχει ο επικεφαλής μας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και εμείς!

Προσωπικά είμαι έτοιμη για αυτή τη νέα πρόκληση στη ζωή μου και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δώσω ξανά τον καλύτερό μου εαυτό για να γίνει πραγματικότητα αυτή η νέα αρχή που χρειάζονται οι πολίτες των Δήμων Πειραιά, Νίκαιας – Ρέντη, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Κορυδαλλού, Περάματος.

Οι οποίοι να είστε σίγουροι ότι δεν θα νιώθουν πολίτες «δεύτερης» κατηγορίας κοιτώντας άλλους δήμους να εξελίσσονται και οι περιοχές τους να μένουν στάσιμες, με προβλήματα που δεν λύνονται επί δεκαετίες, αλλά θα νιώσουν πραγματικά πολίτες δήμων που έχουν πολλές δυνατότητες εξέλιξης αλλά και ανάδειξης των πλεονεκτημάτων των περιοχών τους!

Πώς κρίνετε τη μέχρι τώρα προεκλογική εκστρατεία για την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά και πώς θα επιθυμούσατε να εξελιχθεί αυτή;

Με κόσμιο τρόπο, χωρίς κορόνες λαϊκισμού, αλλά με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να εκτεθούν προγράμματα και υποψήφιοι.

Τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους ψηφοφόρους της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, από τους οποίους θα ζητήσετε να σας ψηφίσουν στις 26 Μαΐου;

Οχι αλλαγή για την αλλαγή, στόχος μας είναι να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα. Επίσης ότι προτιμώ να υπόσχομαι λίγα που μπορώ όμως να κάνω, παρά όλα, που είναι αδύνατον να γίνουν… Στη ζωή μου έμαθα να αγωνίζομαι, να δουλεύω, να θέτω στόχους και κυρίως να μάχομαι… Να κάνω έργα χωρίς πολλά λόγια.