Από τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου γίνεται σαφές πως το Μέγαρο Μαξίμου δεν νίπτει τας χείρας του μόνο για τον Αρτέμη Αρτεμίου και τον Μανώλη Πετσίτη, αλλά και για το πολιτικό πρόσωπο που συνδέεται με αυτούς τους δύο και το οποίο δεν είναι άλλο από τον Νίκο Παππά. Ο λόγος μοιάζει προφανής: το Μαξίμου θεωρεί πως η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει εκτός ελέγχου, με αποκαλύψεις που θα εκθέσουν ανεπανόρθωτα τον πρώην (;) στενό, στενότερο συνεργάτη του Πρωθυπουργού.

Από την άλλη πλευρά, η «διορθωτική» ανακοίνωση που εξέδωσε η κυβέρνηση αφήνει χώρο στην υπόθεση, αν όχι στη βεβαιότητα, πως ο Νίκος Παππάς δεν είδε με καθόλου καλό μάτι το άδειασμα που του επιφύλαξε το Μαξίμου διά του κυβερνητικού εκπροσώπου και πως η «διόρθωση» είναι προϊόν αυτής της δυσαρέσκειας. Προκύπτει ωστόσο ένα ερώτημα: Είναι αποτέλεσμα της δυσαρέσκειας και μόνο η «διόρθωση»; Ή προκάλεσε κάτι άλλο αυτή τη σπουδή;

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η συγκεκριμένη υπόθεση έχει πολλές σκοτεινές πλευρές και πως η τακτική της κυβέρνησης δεν είναι αυτή της αποκάλυψης, αλλά της συσκότισης. Αυτό που μένει να φανεί είναι εάν έχει άγνοια σχετικά με τις δραστηριότητες και τις σχέσεις που είχαν αναπτύξει με στελέχη του κυβερνώντος κόμματος ο Αρτέμης Αρτεμίου και ο Μανώλης Πετσίτης ή εάν αντίθετα είχε πλήρη γνώση. Στην πρώτη περίπτωση η κυβέρνηση φοβάται το άγνωστο. Αλλά είναι η δεύτερη που δεν μπορεί παρά να της προκαλεί τρόμο.