Βέλγιο, Κροατία, Ολλανδία άρχισαν με νίκες τα παιχνίδια τους στην προκριματική φάση του Euro 2020. Αίσθηση προκάλεσε το 3-0 του Καζακστάν επί της Σκωτίας, ενώ εντυπωσιακή πρεμιέρα είχε και η Κύπρος (5-0 τον Αγιο Μαρίνο).  

Το Βέλγιο ήταν καλύτερο και επικράτησε στις Βρυξέλλες της Ρωσίας 3-1, με δύο γκολ του Εντέν Αζάρ και ένα του Τίλεμανς. Η Ρωσία είχε ισοφαρίσει με τον Τσερίσεφ.

Χαλαρά η Ολλανδία νίκησε στο Ρότερνταμ τη Λευκορωσία 4-0, με τον Μέμφις Ντεπάι να σημειώνει δύο γκολ και να δίνει ασίστ στους Βαϊνάλντουμ και Φαν Ντάικ.    

Η Κροατία χρειάστηκε την ανατροπή για να επικρατήσει στο Ζάγκρεμπ του Αζερμπαϊτζάν 2-1. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Σαϊντάεφ αλλά η ομάδα του Ζλάτικο Ντάλιτς απάντησε με τους Μπάρισιτς και Κράμαριτς.    

Επιβλητική εμφάνιση για την Κύπρο, που νίκησε 5-0 στη Λευκωσία τον Αγιο Μαρίνο, ισοφαρίζοντας τη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη της (είχε προηγηθεί στις 16-11-2014, το 5-0 με την Ανδόρα). Ο Πιέρος Σωτηρίου πέτυχε δύο γκολ και από ένα οι Κούσουλος, Εφραίμ, Λαΐφης.  

Ο Κριστόφ Πιάτεκ δεν σκοράρει μόνο με τη Μίλαν, αλλά και με την Εθνική Πολωνίας. Ο 23χρονος επιθετικός πέτυχε το γκολ με το οποίο η Πολωνία νίκησε στη Βιέννη την Αυστρία 1-0.    

Τη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του πέτυχε το Καζακστάν, νικώντας στην Αστάνα τη Σκωτία με 3-0! Ηττα σοκ για την ομάδα του Αλεξ Μακλίς που έχανε 2-0 στο πρώτο δεκάλεπτο. Κάτι τέτοιο είχε να συμβεί από τον Μάιο του 1975, σε αγώνα με την Αγγλία, από την οποία είχε ηττηθεί 5-1. Το Καζακστάν είναι Νο 117 στην κατάταξη της ΦΙΦΑ.