Η εξαιρετική διάκριση που πέτυχαν δύο νέοι Ελληνες, ο Γιώργος Λάνθιμος στον κινηματογράφο και ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον αθλητισμό, αποδεικνύει ότι σε αυτή τη χώρα και ταλέντο υπάρχει και καλλιεργείται με σκληρή και επίμονη δουλειά. Θα ήταν λάθος όμως να πιστέψει κανείς ότι αυτό το ταλέντο που περισσεύει δεν χάνεται κιόλας. Πως η χώρα αυτή δεν έχει αθλητές, κινηματογραφιστές και άλλους επαγγελματίες που δεν έφτασαν ψηλά επειδή δεν τους δόθηκαν οι ευκαιρίες που έπρεπε.

Η χώρα αυτή είναι πλούσια σε ταλέντο αλλά φτωχή σε ευκαιρίες και υποδομές. Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει αμέσως. Οχι γιατί έχει ανάγκη μια κοινωνία από ρίγη εθνικής υπερηφάνειας. Αλλά επειδή έτσι θα ωφεληθεί το σύνολό της. Επειδή η καλλιέργεια των ταλέντων στον αθλητισμό, τις τέχνες, τις επιστήμες, την επιχειρηματικότητα θα συμβάλει στην πρόοδο ολόκληρης της κοινωνίας.

Με το ταλέντο των λίγων ωφελούνται οι πολλοί. Ο Λάνθιμος επανέφερε τη χώρα μας στον παγκόσμιο κινηματογραφικό χάρτη, ο Τσιτσιπάς υπενθύμισε ότι το τένις δεν είναι ένα άθλημα πλουσίων όπως ενδεχομένως ίσχυε στο παρελθόν. Τι σημαίνει αυτό; Οτι εάν καρποφορήσουν αυτές οι διακρίσεις, εάν καλλιεργηθούν και άλλα ταλέντα, η χώρα μας μπορεί να φτάσει να φιλοξενεί κινηματογραφικές παραγωγές και διεθνή τουρνουά, πράγματα δηλαδή που δημιουργούν θέσεις εργασίας.

Η χώρα αυτή είναι πλούσια σε έμψυχο δυναμικό. Εχει έρθει η ώρα επιτέλους να εκμεταλλευτεί τον πλούτο της.