Εβδομάδα εξελίξεων στον Ολυμπιακό, όχι μόνο σε Κύπελλο και πρωτάθλημα, αλλά και στις μεταγραφικές αναζητήσεις του Ιανουαρίου. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν δρομολογήσει ως γνωστόν την υπόθεση του Ζιλ Ντίας, ενώ εξετάζουν την αγορά και για την απόκτηση τερματοφύλακα. Για τον Ζιλ, εξελίξεις δεν αποκλείεται να έχουμε ακόμη και μέσα στην ημέρα. Ενας ποδοσφαιριστής που τον διάλεξε ο Πέδρο Μαρτίνς και που τον συνοδεύουν οι καλύτερες συστάσεις. Μια περίπτωση «κάνω τη διαφορά», σε ιδανική ηλικία (22) και με αγωνιστικά χαρακτηριστικά που λείπουν από τη γραμμή των μεσοεπιθετικών των Ερυθρολεύκων.

Το έχει προχωρήσει το θέμα του ο Ολυμπιακός. Σε σημείο που ακόμη και το γεγονός ότι ο Ντίας το Σάββατο χρησιμοποιήθηκε στο ματς της Νότιγχαμ Φόρεστ με την Μπρίστολ Σίτι (πέρασε ως αλλαγή στο 73′) να μην προκαλεί ανησυχία. Σε ό,τι αφορά τώρα τον τερματοφύλακα που εάν και εφόσον θα έρθει να «συμπληρώσει» τη θέση πλάι στον Ζοσέ Σα; Οι Πειραιώτες έχουν σχηματίσει μια λίστα και εξετάζουν με προσοχή μια σειρά από περιπτώσεις. Δεν βιάζονται όμως. Στην πραγματικότητα άλλωστε σε αυτό το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου είναι που «λειτουργεί» η μεταγραφική αγορά. Αρα και τώρα είναι που προκύπτουν οι πιο ουσιαστικές συζητήσεις για τα πάρε-δώσε των ομάδων. Κάτι που φυσικά ισχύει και στον Ολυμπιακό, που για πολλοστή φορά αποδεικνύεται ιδιαίτερα δραστήριος στην εμβόλιμη μεταγραφική περίοδο.

n Ζωντανός οργανισμός ο κορυφαίος αθλητικός σύλλογος της χώρας. Δεν θα μπορούσε λοιπόν ο Ολυμπιακός να κλείσει τα μάτια σε όσα συμβαίνουν στη χώρα μας. Οπως για παράδειγμα στο χθεσινό συλλαλητήριο της Αθήνας για τη Μακεδονία. Η ΠΑΕ αλλά και ο Βαγγέλης Μαρινάκης προσωπικά πήραν ξεκάθαρη θέση μέσω των social media. Πλάι σε εκείνους που διαδήλωσαν. Στο Twitter της ερυθρόλευκης ΠΑΕ ανέβηκε μια φωτογραφία από τη Θύρα 7 με πανό που έγραφε «Η Μακεδονία είναι ελληνική» και το tweet ανέφερε: «Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ήταν, είναι και θα είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ». Το συγκεκριμένο μήνυμα ήταν γραμμένο και στα αγγλικά.