Λυπάμαι πάρα πολύ αλλά δεν θυμάμαι άλλη φορά μια τόσο άγρια επίθεση των ΜΑΤ με δολοφονικά χαρακτηριστικά όσο αυτήν την αστυνομική βαρβαρότητα ενάντια στη διαδήλωση για την ανεπιθύμητη Μέρκελ, που είδα και υπέστην στη διασταύρωση των οδών Σταδίου και Αμερικής, στα όρια της αστυνομοκρατούμενης κατεχόμενης Αθήνας, που είχαν ορίσει, αξιοποιώντας χουντικές διατάξεις, οι ευρωπαϊκές αρχές της χώρας μας.

Οι διαδηλωτές ενάντια στην επίσκεψη της ανεπιθύμητης γερμανίδας καγκελαρίου, που μόλις πάτησε το πόδι της σε ελληνικό έδαφος ευχαρίστησε τον λαό μας για την «εθελοντική» δυστυχία του, δέχθηκαν από τα ΜΑΤ, Σταδίου και Αμερικής, όπου είχε τοποθετηθεί μεγάλος αριθμός από κλούβες, βροχή από δακρυγόνα και βομβίδες κρότου – λάμψης, ενώ υπέστησαν άγριο κυνηγητό με πισώπλατα χτυπήματα από κλομπ.

Στα νοσοκομεία πήγαν πολλοί διαδηλωτές, ο ένας τραυματισμένος σοβαρά στο μάτι και μια άλλη διαδηλώτρια χτυπημένη σοβαρά στο πόδι από βομβίδα.

Μιλάω για δολοφονικές επιθέσεις των ΜΑΤ, γιατί τα τελευταία έριχναν τις βομβίδες κυριολεκτικά στο ψαχνό στη μάζα των διαδηλωτών.

Δυστυχώς η αυταρχική εικόνα του καθεστώτος προστασίας της Μέρκελ προσομοίαζε σε μικρογραφία με άλλες εικόνες που γνώρισε ο ελληνικός λαός σε άλλες σκοτεινές εποχές δωσιλογισμού και ξενοκρατίας.

Ο νέος αυταρχισμός του ελληνικού καθεστώτος ακολουθεί τα νέα προωθημένα πρότυπα καταστολής, τα οποία έχει αρχίσει μεθοδικά να εφαρμόζει ένας άλλος ευρωπαϊστής, ο Μακρόν, εναντίον των «κίτρινων γιλέκων» στη Γαλλία.

Ο σύγχρονος ευρωπαϊσμός αγκαλιάζει τους τραπεζίτες και τις ολιγαρχίες και τρέμει τις αφυπνισμένες κοινωνίες και τους κινητοποιημένους πολίτες.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είναι γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας