Σε οργανωμένη ενέδρα αποδίδουν οι Αρχές Ασφαλείας Λάρισας την άγρια επίθεση που δέχθηκε ο διεθνής διαιτητής Θανάσης Τζήλος και διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των φυσικών και ηθικών αυτουργών.

Το βίαιο σκηνικό του ξυλοδαρμού στήθηκε χθες λίγο πριν από τις 9 το πρωί έξω από το σπίτι του διαιτητή. Ο Τζήλος ετοιμαζόταν, όπως κάθε μέρα, να πάει στην τεχνική εταιρεία όπου εργάζεται ως πολιτικός μηχανικός. Βγήκε από το σπίτι του και με τα πόδια πήγε σε κοντινό αρτοποιείο για να αγοράσει ένα κουλούρι. Επιστρέφοντας στο αυτοκίνητό του αντιλήφθηκε το όχημα των δραστών το οποίο του έκλεισε τον δρόμο σε απόσταση τριών μέτρων. Από το αυτοκίνητο πετάχθηκαν τουλάχιστον τρία άτομα τα οποία είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους με κουκούλες full-face και κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος του.

Ο διαιτητής κατάλαβε τις διαθέσεις τους και προσπάθησε να προφυλαχθεί μπαίνοντας στο αυτοκίνητό του. Κατέβασε την ασφάλεια και προσπάθησε να ξεκινήσει. Οι δράστες είχαν προβλέψει τα πάντα. Με ένα σφυρί έσπασαν τα τζάμια του αυτοκινήτου, άνοιξαν την πόρτα και τον τράβηξαν βίαια έξω. Ορμησαν κατά πάνω του και άρχισαν να τον χτυπούν κυρίως με κλωτσιές. Από τα πρώτα χτυπήματα το θύμα έχασε τις αισθήσεις του. Στην αρχική του κατάθεση στην Αστυνομία δεν μπόρεσε να περιγράψει αν οι δράστες τον χτύπησαν και με κάποιο αντικείμενο. Οι κουκουλοφόροι κατά τη διάρκεια της επίθεσης, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν μίλησαν.

Οπως είπαν γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Θεσσαλίας, όπου και νοσηλεύεται το θύμα, φέρει κακώσεις στο κεφάλι και στα κάτω άκρα και τα σοβαρότερα είναι στο γόνατο.