Ντιναμό Κιέβου λοιπόν. Και κάποιοι σπεύδουν να εκδώσουν απόφαση: ο Ολυμπιακός περνά. Ετσι, απλά και απαίδευτα. Και κάποιοι άλλοι ίσως θεωρήσουν υποτιμητικό που οι Ουκρανοί θεωρούν πως οι Ερυθρόλευκοι δεν συμπεριλαμβάνονται στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Οι φίλοι του Ολυμπιακού θα σπεύσουν να θυμίσουν τη νίκη επί της Μίλαν. Οπως και αυτές στο Τσάμπιονς Λιγκ επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της Γιουβέντους, της Ατλέτικο, της Μπενφίκα.

Οχι κύριοι, το ποδόσφαιρο δεν είναι κοκορομαχία. Δεν είναι τσαμπουκάδες στο προαύλιο σχολείου.

Πρόκειται για πολύ σοβαρή υπόθεση που απαιτεί σοβαρότητα και όχι αμετροέπεια και φανφαρονισμούς.

Χρειάζεται στόχευση, μεθόδευση, προσήλωση στον στόχο. Αναζήτηση της αχίλλειας πτέρνας του αντιπάλου.

Η Ντιναμό Κιέβου επισκέφτηκε στην περσινή σεζόν τη χώρα μας στην ίδια φάση (32) του Γιουρόπα Λιγκ. Απέσπασε ισοπαλία 1-1 από την ΑΕΚ και στη ρεβάνς οι Κιτρινόμαυροι έκαναν χαρακίρι με τις χαμένες ευκαιρίες για να αποκλειστούν τελικά με λευκή ισοπαλία.

Αυτή η πρόκριση γεμίζει αισιοδοξία τους Ουκρανούς πως μπορούν να την επαναλάβουν. Και η αισιοδοξία είναι η μήτρα του εφησυχασμού.

Η άποψη του πρώην προπονητή της Γιόζεφ Σάμπο πως ο Ολυμπιακός δεν ανήκει στις κορυφαίες ομάδες της Γηραιάς Ηπείρου είναι ένα ακόμα όπλο που μπορεί να χρησιμοποιήσουν οι Ερυθρόλευκοι. Αρκεί να αποφύγει την πόλωση. Να μην ξυπνήσει από τον λήθαργο τον αντίπαλο. Να τον αφήσει στη νιρβάνα του πως είναι ανώτερος, πως μπορεί εύκολα να προκριθεί, πως θα κάνει περίπατο στο Φάληρο για να αναπνεύσει τον αέρα του Σαρωνικού.

Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα εξωστρεφής και επομένως με μεγάλους στόχους στην Ευρώπη. Πρόκειται για ένα στοιχείο που ωστόσο ποτέ δεν πρέπει να διαφημίζεται. Οχι μόνο από τον Δαφνοστεφανωμένο αλλά από οποιονδήποτε σύλλογο. Για να αποφεύγεται η συσπείρωση και η εγρήγορση του αντιπάλου. Ποτέ μη σταματάς τον εχθρό όταν κάνει λάθος, όπως έλεγε και ο Μέγας Ναπολέων.