Δεν ξέρω εάν οι Πέισερς βρήκαν το κουμπί του Αντετοκούνμπο και τον κτυπούν στην (όποια) αχίλλειο πτέρνα του, αλλά σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση…

Χθες τα ξημερώματα, λοιπόν, ο σουπερστάρ των Μπακς τα είδε όλα κωλυόμενα στην άμυνα της Ιντιάνα και κατάφερε με το ζόρι να κάνει επτά όλα κι όλα σουτ, που είναι τα λιγότερα στη φετινή σεζόν: το Μιλγουόκι γνώρισε την ήττα με 113-97 σε ένα ματς στο οποίο ο Γιάννης έμεινε στα ρηχά με 12 πόντους (3/5 δ., 1/2 τρ., 3/6 β.), 10 ριμπάουντ, επτά ασίστ, τρία λάθη και πέντε φάουλ, με αποτέλεσμα να δεχθεί τα πειράγματα του Fox Sports Indiana…

«Εντάξει, Γιάννη, το καταλαβαίνουμε. Δεν είναι εύκολο να τα βάζεις με τους Πέισερς στο Bankers Life Fieldhouse», έγραψαν στο Twitter, με αφορμή το γεγονός ότι στα τελευταία δέκα εκτός έδρας ματς με τους Πέισερς, ο έλληνας φόργουορντ βλέπει τις επιδόσεις του να πέφτουν στους 13,6 πόντους, στα 5,9 ριμπάουντ και στις 3 ασίστ.

Κινητοποίηση

Μήνυμα ενότητας έστειλε ο δήμαρχος Λάρισας, Απόστολος Καλογιάννης, ζητώντας παράλληλα να αντιμετωπίζεται με ισοτιμία η ομάδα της ΑΕΛ. Σε ανακοίνωσή της δε, η ομάδα της Λάρισας εκφράζει την ικανοποίησή της για την κοινή συστράτευση όλων υπέρ του συλλόγου και δίνει ραντεβού στο γήπεδο την Κυριακή στον αγώνα με την ΑΕΚ με το σύνθημα: «Ολοι μαζί μια γροθιά».

Αξίζει εδώ να σημειώσω πως η Λάρισα θα πρέπει μέσα σε τρεις μέρες να εξοφλήσει τα δεδουλευμένα στον πρώην προπονητή της (και νυν ομοσπονδιακό) Αγγελο Αναστασιάδη, αλλιώς θα της αφαιρεθούν τρεις βαθμοί. Κάτι που ουδείς στον κάμπο το θέλει.

Fake news η συνάντηση Νταμπίζα – Σέλουκ

Στην εποχή των fake news, εύκολα μπορεί να γίνει ολόκληρο θέμα και να πάρει διαστάσεις κάτι εντελώς ανυπόστατο. Κάτι που χωρίς κάποιος να το τσεκάρει και να το επιβεβαιώσει, απλά το αναπαράγει. Αυτό συνέβη και με το – δήθεν – ραντεβού του Σέλουκ με τον Νταμπίζα. Και λες ότι αυτό μπορεί να συμβεί. Αλλά και το μαγαζί που έγινε το δείπνο να υπάρχει; Τελικά ήρθε ο Παναθηναϊκός επίσημα να διαψεύσει το θέμα, να πει πως ο Νταμπίζας ήταν για φαγητό με φίλο του και να αποκαλέσει φαρσοκωμωδία το όλο θέμα.

Το πρόγραμμα του Στέφανου

Τα Γκραν Σλαμ και τα Masters, τα πιο δυνατά δηλαδή τουρνουά τένις θα είχαν συμπεριληφθεί έτσι κι αλλιώς στο καλαντάρι του Στέφανου Τσιτσιπά για το 2019.

Ο 20χρονος πρωταθλητής σχεδιάζει προσεκτικά το πρόγραμμά του, καθώς απαραίτητη είναι και η συμμετοχή του και σε πιο μικρής εμβέλειας τουρνουά, με δεδομένο ότι και από αυτά μπορεί να πάρει σημαντικούς πόντους που θα τον βοηθήσουν να παραμείνει ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη. Μέχρι τώρα, λοιπόν, έχει επιβεβαιωθεί η συμμετοχή του στις διοργανώσεις Σίδνεϊ, Σόφιας, Ρότερνταμ, Εστορίλ, ενώ πιθανότατα θα λάβει μέρος και στη Βαρκελώνη, όπου πέρυσι αγωνίστηκε στον τελικό κόντρα στον Ναδάλ. Κι αυτά, για το πρώτο εξάμηνο της νέας χρονιάς, όπως μαθαίνω.

Εξελίξεις στην πισίνα

Η παγκόσμια κολυμβητική ομοσπονδία αναζητά νέες διοργανώσεις σε μία προσπάθεια να προβάλει το «προϊόν» της και η ιδέα έχει να κάνει με τους τοπ αθλητές και αθλήτριες.

Μία νέα διοργάνωση αναμένεται να αρχίσει στη νέα χρονιά, μια σειρά αγώνων μόνο με τελικούς στους οποίους θα μετέχουν τέσσερις αθλητές με πρόσκληση.  Ολυμπιονίκης, παγκόσμιος πρωταθλητής, κάτοχος παγκοσμίου ρεκόρ και ο πρώτος στη λίστα της παγκόσμιας κατάταξης. Τα αγωνίσματα θα είναι 50-100-200 μ. σε όλα τα στυλ, αλλά και 200 μ. μεικτής. Φυσικά, θα καλύπτονται όλα τα έξοδα για τους συμμετέχοντες, ενώ θα υπάρχουν και χρηματικά έπαθλα.