Ακούγοντας, προχθές το βράδυ, τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργό, καθηγητή Νίκο Παρασκευόπουλο, να αγορεύει από το βήμα της Βουλής, κατανόησα τη συνταγή του περίφημου Νόμου 4322/2015, που βαφτίστηκε με το όνομά του. Το πνεύμα του νόμου το υποκινεί ένας γενικόλογος αριστερός ουμανισμός για αποσυμφόρηση των φυλακών και για να μην είναι το σωφρονιστικό σύστημα μόνο επιτήρηση και τιμωρία. Το γράμμα του, όμως, είναι μια αδέξια ρύθμιση που επέτρεψε σε αρκετούς παραβατικούς να διαπράξουν νέα αδικήματα.

Κατά τη μέθοδο σκέψης του Νίκου Παρασκευόπουλου, στην πολιτική αρκεί να έχεις μια ειλημμένη απόφαση και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να την επιβάλεις. Η τεκμηρίωση της απόφασης αυτής το μόνο που απαιτεί είναι διάφορες σάλτσες – αρκεί αυτές να είναι κόκκινες, να είναι βαμμένες με το χρώμα της επανάστασης.

Κάπως έτσι, ενεώς, γεύτηκα την προοδευτική σάλτσα Παρασκευόπουλου, με την οποία επιχειρούσε να δικαιολογήσει, μαζί με άλλους διανοούμενους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, την αντίθεσή τους στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, την αντίθεσή τους δηλαδή στη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα. Κατά τον κ. Παρασκευόπουλο, αν επιτραπούν τα ιδιωτικά ΑΕΙ, κινδυνεύει να καταστραφεί η Γη! Δεν το πιστεύετε; Θαυμάστε επιχείρημα καθηγητή της Νομικής:

«Ο άνθρωπος έζησε χιλιετίες χωρίς καν στο βάθος της σκέψης τού μυαλού του (της σκέψης τού μυαλού του!) να υπάρχει η πιθανότητα η Γη στο σύνολό της να καταστραφεί. Για πρώτη φορά μπορεί να καταστραφεί όλη η Γη. Και αυτός που μπορεί να συμβάλει στην αποτροπή είναι αυτός που έχει τα εργαλεία της γνώσης […]. Το θέμα είναι ποιος μπορεί να παράσχει αυτές τις γνώσεις. Μόνο αυτός που εγγυάται ανιδιοτέλεια. Ο ιδιώτης είναι προτιμότερος εδώ ή το Δημόσιο; Δεν υπάρχει αμφιβολία εδώ ότι η ιδιωτική κερδοσκοπική επιχείρηση δεν μπορεί να υπερβεί τα συμφέροντα των χρηματοδοτών της».

Αρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο Βενιζέλος, που είναι υπέρ των ιδιωτικών ΑΕΙ, φέρονται ως δολιοφθορείς. Ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος είναι εξτρεμιστής, αφού στο βιβλίο του «Πέρα από το 16» υποστηρίζει ότι η νομική μορφή του ΝΠΔΔ είναι απολύτως ακατάλληλη για κάθε σύγχρονο εκπαιδευτικό οργανισμό και ζητεί εναρμόνιση του ισχύοντος πλαισίου με τις προκλήσεις των καιρών. Αφορίστε τους καταστροφείς.

Και κάτι ακόμα. Στο εξής θα ψηφίζω συνέχεια ΣΥΡΙΖΑ – θα κάνω πέτρα την καρδιά μου, αλλά αν είναι να μην καταστραφεί η Γη…