Αιμόφυρτη από τα χτυπήματα και με όση δύναμη της είχε απομείνει, η άτυχη Ελένη εκλιπαρούσε τους δολοφόνους να τη μεταφέρουν σε νοσοκομείο. Μάταια όμως. Ασυγκίνητοι οι δράστες είχαν πάρει ήδη την απόφασή τους να την ξεφορτωθούν πετώντας τη ζωντανή, στα βράχια, στη θαλάσσια περιοχή στους Πεύκους της Ρόδου.

Τον μαρτυρικό θάνατο της φοιτήτριας το μοιραίο βράδυ της περασμένης Τρίτης επιβεβαιώνουν και τα ευρήματα του ιατροδικαστή. Εκτός από το χτύπημα στο κεφάλι υπάρχουν και άλλα ευρήματα που δείχνουν ότι κακοποιήθηκε βάναυσα. Και το πιο συγκλονιστικό, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, είναι ότι η κοπέλα ήταν ζωντανή όταν την πέταξαν στη θάλασσα.

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν και τα όσα περιέγραψε στην αρχική ομολογία του ο 19χρονος Αλβανός. Παραδέχθηκε ότι η Ελένη τους παρακαλούσε να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Σύμφωνα δε με τους ισχυρισμούς του, ο 21χρονος Ροδίτης ήταν αυτός που τη χτύπησε και στη συνέχεια επέμενε «να τελειώνουν».

Αντιμέτωποι με το βαρύτατο κατηγορητήριο της ανθρωποκτονίας και του βιασμού οι κατηγορούμενοι, ο ένας προσπαθεί να ρίξει την ευθύνη στον άλλο. Χθες το πρωί η υπόθεση παραπέμφθηκε στον ανακριτή. Την ίδια ώρα σε κλίμα βαθύτατης οδύνης οι γονείς και φίλοι της Ελένης την αποχαιρέτησαν στο Διδυμότειχο.

Την αναπαράσταση του εγκλήματος και την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των κατηγορουμένων θα αιτηθεί από την ανακρίτρια ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος μαζί με τον συνάδελφό του Ευάγγελο Γκιουγκή έχει αναλάβει την πολιτική αγωγή υπέρ της οικογένειας του θύματος. Σκοπός είναι να ξεκαθαρίσει το τοπίο μετά τις αντιφατικές τοποθετήσεις των κατηγορουμένων.