Ο γνωστός τηλεοπτικός παρουσιαστής προσπαθεί – όχι με ιδιαίτερη επιτυχία είναι η αλήθεια – να ηρεμήσει τα πνεύματα. Συνάδελφοί του δημοσιογράφοι, του οικονομικού ρεπορτάζ, εκπρόσωποι κομμάτων, πανεπιστημιακοί και νομικοί, έχουν εμπλακεί σε έναν έντονο καβγά μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. Στο επίκεντρο της συζήτησης, οι τελευταίες οικονομικές εξελίξεις. Ποιοι είναι αυτοί οι τρόποι που θα επιτρέψουν σε αυτούς που το δικαιούνται, να μη χάσουν το κοινωνικό μέρισμα. Το σκηνικό επαναλαμβάνεται σε καθημερινό επίπεδο. Τελικά η κατάσταση οδηγείται σε extreme επίπεδα. Οι περισσότεροι έχουν νεύρα, πολλά νεύρα. Οι εικόνες στην οθόνη αλλάζουν. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στέλνει αστραφτερά χαμόγελα από τη Βενεζουέλα και ανακοινώνει ότι θα χαρίσει το όνομα Σιμόν Μπολιβάρ σε δρόμο της πόλης της Τουρκίας, ο Αλέξης Τσίπρας επίσης χαμογελαστός και αισιόδοξος δοκιμάζει γάλα και γιαούρτια σε γνωστές βιομηχανικές μονάδες. Προτιμώ να ασχοληθώ με τον πάντα γοητευτικό κόσμο των χρωμάτων. Φίλοι μου τηλεφωνούν από το ηλιόλουστο Μαϊάμι, όπου πραγματοποιείται η σημαντική ετήσια Art Fair. Εικαστικοί, συλλέκτες, art dealers, μεγαλοεπιχειρηματίες, όλοι βρίσκονται στην κοσμοπολίτικη, θορυβώδη πόλη των ΗΠΑ.

Η γυναίκα που στηρίζει τους καλλιτέχνες του δρόμου

Στη διάρκεια της έκθεσης «Miami Basel» πραγματοποιούνται μερικά από τα πλέον σημαντικά deals στον χώρο των εικαστικών τεχνών. Οι συλλέκτες προσφέρουν πολλά χρήματα για να αποκτήσουν πίνακες και γλυπτά, τα οποία αποτελούν αντικείμενο του πόθου τους. Εκείνοι όμως οι οποίοι γνωρίζουν τεράστια δημοφιλία είναι οι street artists. Η Τζέσικα Γκόλντμαν, μάλιστα, μία πάμπλουτη γυναίκα, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο του real estate στη Φλόριντα, στηρίζει οικονομικά τους ταλαντούχους αυτούς καλλιτέχνες του δρόμου. Ο Γερμανός Andreas Von Chrzanowski είναι πραγματικά εξαιρετικός. Πολύ καλοί (έργα τους υπάρχουν στους τοίχους εμβληματικών κτιρίων στο Μαϊάμι) οι Tristan Earth, Ron English και Whils. Νομίζω ότι κάποιοι από τους συγκεκριμένους καλλιτέχνες θα ήταν ιδανικοί για να ζωγραφίσουν θλιβερές, βρώμικες περιοχές της Αθήνας. Το Μαϊάμι παραμένει αγαπημένη περιοχή για τους Ελληνες οι οποίοι ταξιδεύουν εκεί για να απολαύσουν το life style μιας πόλης που επίσης (όπως και το Big Apple) δεν κοιμάται ποτέ. Μμμ! Ή σχεδόν ποτέ…

Ανηφορίζοντας στα βόρεια

Στα βόρεια προάστια, τα καταστήματα έχουν στολιστεί με ευφάνταστο τρόπο. Ξεκινώντας από τους πολυσύχναστους δρόμους με το παλιό, δημοφιλέστατο ζαχαροπλαστείο, όπου όλοι απολαμβάνουν τον καφέ τους και αγοράζουν παραδοσιακά κουλούρια, τσουρέκια και γλυκά με λευκή και μαύρη σοκολάτα. Λίγο πιο πάνω, με κατεύθυνση το Κεφαλάρι, οι exclusive boutiques με ρούχα Saint Laurent, Balmain και άλλων μεγάλων οίκων έχουν διακοσμήσει γιορτινά τις βιτρίνες τους με τη βοήθεια γνωστών interior designers. Το Ekali Club, επίσης γιορτινά στολισμένο, υποδέχεται τα μέλη του αλλά και όλους εκείνους οι οποίοι «ανηφορίζουν» στην οδό Λόφου, προσκεκλημένοι σε διάφορα events. Live ορχήστρες, γνωστοί τραγουδιστές, κόσμος, χριστουγεννιάτικες αγορές και το bazaar του MDA που, όπως κάθε χρόνο, γνώρισε πολύ μεγάλη επιτυχία. Οι εκλεκτοί καλεσμένοι στο κοσμηματοπωλείο Gofas είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το εντυπωσιακό γούρι της φετινής χρονιάς (φωτογραφία).