Μέχρι χθες ξέραμε τη «Θεία από το Σικάγο», με τη Γεωργία Βασιλειάδου. Σε σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου. Τον «Γαμπρό από το Λονδίνο» με τον Κώστα Βουτσά. Σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη. Εδώ κι οκτώ μήνες παίζεται με μεγάλη επιτυχία το έργο «Επενδυτής από την (εξωτική) Ταϊλάνδη». Με πρωταγωνιστή τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ. Μια υπερπαραγωγή της Μαξίμου ΕΠΕ, σε σκηνοθεσία Γ. Τσίπρα (του εξαδέλφου) και μοντάζ Γ. Βασιλειάδη. Του γνωστού. Που φέρει την ιδιότητα του υφυπουργού Αθλητισμού, αλλά ατύπως και του διαμεσολαβητού. Στη σύναψη συμφωνιών με την ΕΡΤ. «Πέντε πάνω, πέντε κάτω, θα τα βρούμε». Για να κοστίσει ο κούκος του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας, αηδόνι. Μην ξεφεύγουμε όμως. Τείνει να εξελιχθεί η υπόθεση Παϊρότζ, σε δεύτερη περίπτωση Τσάκα; Δεν θα λέγαμε ότι είμαστε πολύ μακριά. Δεν είναι ακριβώς έτσι, αλλά είναι προφανές ότι εξελίσσεται κάπως έτσι. Σ’ ένα μεγαλοπρεπές φιάσκο.

Κατηφόρα

Μια ιστορία που ευθύς εξαρχής δεν κόλλαγε. Από το τίποτα κι από το πουθενά, εμφανίζεται ένας περίεργος από την Ταϊλάνδη, που θα βάλει 20+24 εκατομμύρια. Στον χρεοκοπημένο Παναθηναϊκό. Στο κάθε άλλο παρά πρόσφορο για επενδύσεις ελληνικό ποδόσφαιρο. Τόσο εύκολα. Με την είδηση – βόμβα να διαρρέει από τον Γ. Βασιλειάδη. Πέρα από την αγωνία της κυβέρνησης να δείξει ότι κάτι κάνει, είναι οι δουλειές που ανοίγονται. Οι μπίζνες που προκύπτουν και καλείται να διαχειριστεί με πάσα προθυμία το Μαξίμου. Ευθύς εξαρχής εδώ στα «ΝΕΑ» γράψαμε για τη σχέση Παϊρότζ – Πέτρου Στάθη, που δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στο Μαυροβούνιο. Με τη σύνδεση Στάθη – Ρέστη να είναι δεδομένη, προέκυψε αυτόματα ο τρίτος πόλος της υπόθεσης. Η εμπλοκή του Β. Ρέστη στο ντιλ πήρε δημοσιότητα και η μη διάψευσή της, αποτελεί έμμεση αλλά ισχυρή επιβεβαίωση. Οσο όμως οι μήνες περνούσαν, τόσο τα εκατομμύρια, έπαιρναν την κατηφόρα.

Πανταχούσα

Τα 20+24 που θα ερχόντουσαν από τη Ταϊλάνδη έγιναν σκέτα είκοσι. Στη συνέχεια έπεσαν στο δεκάρικο για να καταλήξουν στο δίφραγκο. Ολο αυτό το διάστημα, είτε με επίσημες ανακοινώσεις, είτε με διαρροές, η δουλειά ήτανε να κλείσει. Ο Ταϊλανδός ήρθε κάνα δυο φορές στη Αθήνα. Τον Ιούνιο έφτασε μέχρι το Λονδίνο για να παραβρεθεί στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα. Κι όχι βέβαια από ενδιαφέρον για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την «έξοδο» από τα Μνημόνια. Επαφές πήγε να κάνει, δουλειές να κλείσει. Κι επειδή κατά πώς φαίνεται οι δουλειές αυτές δεν περπατήσανε, σκάλωσε και το deal για τον Παναθηναϊκό. Για να σκάσει η πανταχούσα από τις Βρυξέλλες: έρευνα στη Μουσκρόν για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ερευνα της εισαγγελίας για ανάμειξη του ατζέντη Πίνι Ζάχαβι. Με τον Παϊρότζ να φέρεται στην Μουσκρόν σαν ιδιοκτήτης «βιτρίνα» του Ζάχαβι. Αν θυμίζει κάτι αυτό.

Εύλογο ύστερα απ’ όλα αυτά, να αναζητεί ο Γ. Αλαφούζος τον Παϊρότζ. Κι εξίσου εύλογο, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, να μην τον βρίσκει. Σε τι όλα αυτά επηρεάζουν τον Παναθηναϊκό; Κατά τη ταπεινή μου άποψη σε τίποτα. Σε ό,τι έχει να κάνει δηλαδή με το άμεσο μέλλον. Με τον Γ. Αλαφούζο να πληρώνει τα τρέχοντα, που δεν είναι πλέον και πολλά και να κλείνει σιγά σιγά κάποιες από τις πολλές παλιές εκκρεμότητες, η ομάδα θα πορευτεί. Το καράβι άλλωστε στον Παναθηναϊκό, σε ό,τι έχει να κάνει με το αγωνιστικό, πάει μόνο του. Και πάει μια χαρά. Κι αν μιλάγαμε για ένα 100% επιχειρηματικό ντιλ, η κουβέντα θα έμπαινε σε διαφορετική βάση. Αλλες φορές οι δουλειές κλείνουν, άλλες φορές χαλάνε. Στην προκειμένη περίπτωση το δίδυμο Παϊρότζ – Ρέστη το έχει χρεωθεί η κυβέρνηση. Το Μαξίμου, μέσω του εξαδέλφου Τσίπρα κι ο Βασιλειάδης, εμφάνισε τον γαμπρό από τη Μπανγκόκ για τον Παναθηναϊκό. Δικό του είναι το φιάσκο.