Δύο πέναλτι που τα μετέτρεψε σε αλατόνερο για πονόλαιμο ο ελβετός ρέφερι Αντριεν Γιάκοτετ, ένα δοκάρι του Ομάρ, ένα απίθανο γκολ του Κάτσε και ένας ήρωας από το πουθενά, ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού Κότσαρης, ήταν η σκαλέτα του ελληνικού κλάσικο που βρήκε ισόπαλο τον Ολυμπιακό με τον Παναθηναϊκό.

Αντριεν Γιάκοτετ λοιπόν. Ενας διαιτητής – κλητήρας της UEFA που στο βιογραφικό του κατατάσσονται ως διακρίσεις δύο αγώνες των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ, οι «κρίσιμες» αναμετρήσεις Βαλέτα – Καραμπάγκ και Αστανά – Μάριμπορ, ένας αγώνας των προκριματικών του Μουντιάλ ανάμεσα στην Εσθονία και την Κύπρο και αναμετρήσεις στο Γιουρόπα Λιγκ με ομάδες – μπιραρίες, όπως η Κλίφτονβιλ, η Αρούκα, η Κάλμαρ, και η Κουκέσι, προσκλήθηκε να διευθύνει ένα από τα δέκα σημαντικότερα ντέρμπι του κόσμου. Σε τόσο μεγάλη υπόληψη έχουν το ελληνικό ποδόσφαιρο ο Περέιρα και ο κονκλάβιό του.

Αντριεν Γιάκοτετ. Ο εκτελεστής του Ολυμπιακού που κατάργησε τον κανονισμό του πέναλτι όταν η μπάλα χτυπά στο χέρι του αμυνόμενου πολύ πριν τον καταργήσει το αρμόδιο όργανο της FIFA, η IFAB.

Στην πρώτη περίπτωση ο Μακέντα θύμισε Μουστακίδη όταν σέρβιρε στους Γκιούρδα και Ντράγκοβιτς. Οχι μόνο χτυπά την μπάλα με το χέρι, αλλά κάνει κίνηση να τη διώξει ακόμα πιο μακριά με το μπράτσο του.

Στη δεύτερη περίπτωση ο Χατζηγιοβάνης αντιγράφει τον Γιάννη Φουντούλη και μεταπηδά για μερικά δευτερόλεπτα από το ποδόσφαιρο στην υδατοσφαίριση.

Ο Γιάκοτετ, πάλι, δεν κατάλαβε τίποτα αιτιολογώντας απόλυτα τους λόγους που η UEFA τον στέλνει στα χωριά της Ευρώπης. Μα καλά, ο Παρέιρα δεν είδε το βιογραφικό του, την εμπειρία του σε παιχνίδια υψηλής έντασης; Εκτός κι αν ήταν αυτός ο λόγος που τον επέλεξε τελικά. Αν ο Πορτογάλος δικαιολογηθεί σήμερα πως δεν μπορούσε να βρει κάποιον άλλον, τότε θα πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά να επιστρέψουν οι έλληνες ρέφερι στα ντέρμπι. Τουλάχιστον θα ξέρουμε εκ των προτέρων τι μας περιμένει. Και εις ανώτερα, κύριε Περέιρα.