Έντυπη Έκδοση - Ελλάδα
Τελευταία Νέα
Μια ξεχωριστή – και ομολογουμένως άκρως ασυνήθιστη για τα δεδομένα του ΕΣΥ – τιμολογιακή πολιτική έχει υιοθετήσει το Νοσοκομείο Σαντορίνης, χρεώνοντας με τσουχτερές τιμές τους τουρίστες και τους μετανάστες που δεν έχουν ΑΜΚΑ.
«Το Νοσοκομείο Σαντορίνης, που εγκαινίασε ως δημόσιο στις 15 Ιουλίου 2016 ο κ. Τσίπρας και λειτουργεί ως ανώνυμη εταιρεία (ΑΕΜΥ ΑΕ), κερδοσκοπεί εις βάρος των τουριστών. Συνέταξε και εφαρμόζει τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών αυθαίρετα, χωρίς να εφαρμόζει τα Προεδρικά Διατάγματα που ορίζουν το κρατικό τιμολόγιο αμοιβών ιατρικών επισκέψεων και ιατρικών οδοντιατρικών πράξεων για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα» καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).
Μάλιστα, η Ομοσπονδία παραθέτει τιμολόγιο τουρίστριας από την Αυστραλία η οποία κατέβαλε για αξονική εγκεφάλου 300 ευρώ, όταν στα δημόσια νοσοκομεία χρεώνεται 71 ευρώ με βάση το ΠΔ 157/1991.







