Το παιχνίδι της ΑΕΚ στο Μόναχο έρχεται σε μια περίεργη συγκυρία για την Ενωση. Μιλάμε έτσι κι αλλιώς για το πιο δύσκολο ματς του Δικεφάλου στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, οπότε, όταν αυτό έρχεται ύστερα και από… στραβές, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα.
Η ΑΕΚ δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, με την εμφάνιση απέναντι στον Παναθηναϊκό να συζητιέται ακόμα εντός ομάδας. Κουβέντα από τον Ουζουνίδη στα αποδυτήρια μετά το παιχνίδι, νέα συζήτηση στα Σπάτα προχθές, group therapy των παικτών την ίδια ημέρα. Ολα τα παραπάνω καταδεικνύουν τις διεργασίες που λαμβάνουν χώρα αυτές τις ημέρες εντός ΑΕΚ, χωρίς να μπορεί κανείς να πει με σιγουριά σε τι βαθμό θα επηρεάσουν την Ενωση.
Δεν θέλει και πολύ να γίνει ένα κακό ξεκίνημα στο ματς του Μονάχου και μετά να χαθεί η μπάλα. Ειδικά σε αυτά τα παιχνίδια, με τέτοιου επιπέδου αντιπάλους. Γι’ αυτό και η ΑΕΚ θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική. Δεν λέμε να θεωρηθεί ως αποτυχία αν δεν πάρει αποτέλεσμα κόντρα στην Μπάγερν, ωστόσο θα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να το παλέψει. Κι ό,τι βγει.
Η σημασία της εικόνας της Ενωσης στο αποψινό ματς είναι καθοριστική για τη συνέχεια. Η ΑΕΚ πρέπει να βγάλει απόψε μια αντίδραση, στον βαθμό που μπορεί και να βρει ξανά το χαμόγελό της. Σε διαφορετική περίπτωση οι κραδασμοί στα Σπάτα θα γίνουν εντονότεροι και είναι άγνωστο αν θα μπορέσουν να απορροφηθούν.
Η ΑΕΚ δεν παίζει σήμερα απέναντι στην Μπάγερν πρωτίστως για τους βαθμούς. Παίζει για να δείξει ένα άλλο πρόσωπο, να βγάλει ξανά τη μαχητικότητα που είχε χάσει τελευταία και να πάρει και πάλι τα πάνω της ενόψει Ατρόμητου και συνέχειας. Μια και το κρίσιμο ματς της εβδομάδας για τους Κιτρινόμαυρους δεν είναι το αποψινό.







