Αν ένας εξωγήινος, μέσα στο επόμενο τρίμηνο, προσγειωνόταν ξαφνικά στην Ελλάδα και έβλεπε την κυβέρνηση να μιλά για υπεραπόδοση της οικονομίας μοιράζοντας επιδόματα, μερίσματα και άλλες παροχές, θα νόμιζε ότι είχε βρεθεί σε έναν οικονομικό παράδεισο. Σε μια οικονομία με ισχυρή ανάπτυξη που δημιουργεί πλεονάσματα τα οποία μπορούν στη συνέχεια να διανέμονται στους ασθενέστερους ως μέρισμα, ενδυναμώνοντας την κοινωνική δικαιοσύνη. Και με ένα ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα δίκαιο στην κατανομή των βαρών και  αποτελεσματικό στη συλλογή των φόρων και των εισφορών που προορίζονται για την ορθή λειτουργία του κράτους (Διοίκηση, Υγεία, Παιδεία) και την κοινωνική πολιτική.

Βεβαίως εξωγήινοι δεν υπάρχουν (προς το παρόν) στην Ελλάδα. Και μάλλον καλύτερα για τους ίδιους. Θα κινδύνευαν – και αυτοί –  να φορολογηθούν βαριά, ως νέο είδος φορολογητέας ύλης, για να βγουν τα νούμερα στον προϋπολογισμό. Τα υπερπλεονάσματα, δηλαδή, από τα οποία η κυβέρνηση ετοιμάζεται και φέτος να διανείμει κοινωνικό μέρισμα σε πάνω από 1 εκατομμύριο πολίτες με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Ασχετα αν πολλοί απ’ αυτούς εμφανίζονται ως δικαιούχοι γιατί δεν δηλώνουν τα πραγματικά εισοδήματά τους στην Εφορία. Ανεξάρτητα αν εκατοντάδες χιλιάδες εκκρεμείς συντάξεις δεν καταβάλλονται και παραμένουν για χρόνια στην αναμονή για να ωραιοποιείται η κατάσταση στον ΕΦΚΑ. Και όλα αυτά, παρότι εκατομμύρια άλλοι συμπολίτες μας δεν μπορούν να σηκώνουν το βάρος της υπερφορολόγησης, που ελέω φουσκωμένων πλεονασμάτων έχει επιβληθεί επί ημερών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με αποτέλεσμα να χρωστούν στην Εφορία και στα Ταμεία κινδυνεύοντας από κατασχέσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους και σε περιουσιακά στοιχεία τους.

Για να μη μιλήσουμε, βεβαίως, για το επίπεδο των δημόσιων υπηρεσιών, της παιδείας, τη υγείας, της ασφάλειας. Και εκεί αποδεικνύεται ότι, παρά τα μαύρα χάλια τους, η κυβέρνηση την τελευταία διετία δεν έδωσε ούτε ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για να βελτιωθούν οι υποδομές τους. Αντίθετα, φέτος κόβει ακόμη 1 δισ. ευρώ από τις δημόσιες επενδύσεις για να βγει το υπερπλεόνασμα και να προχωρήσει στις παροχές με τις οποίες έχει επιλέξει να πορευτεί τους επόμενους μήνες έως τις κάλπες.

Κάπως έτσι, η περίφημη «υπεραπόδοση» της οικονομίας δεν είναι παρά η υπερφορολόγηση και η υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών σε όλο τους το εύρος. Μια πολιτική ανακύκλωσης της φτώχειας με πολύ συγκεκριμένα αποτελέσματα: Η οικονομία εξακολουθεί να σέρνεται υπό το βάρος των υπέρογκων φόρων και εισφορών που πληρώνουν φορολογούμενοι και επιχειρήσεις, τα μεσαία εισοδήματα που άλλοτε οδηγούσαν την ανάπτυξη δεν μπορούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, και όσοι λαμβάνουν επιδόματα «διασκεδάζουν» για λίγο τη φτώχεια τους μέχρι να περάσουν τα Χριστούγεννα. Αυτή είναι η αλήθεια. Ολα τα άλλα είναι ιστορίες για εξωγήινους.