Ο ΟΦΗ κατάφερε να μείνει όρθιος στον κάμπο, αποσπώντας ισοπαλία κόντρα στη Λάρισα (0-0) με τη θεσσαλική ομάδα όμως να έχει πολλά παράπονα από τη διαιτησία του Παπαπέτρου. Οι Βυσσινί εστιάζουν στη φάση του 42ου λεπτού στην οποία ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στον Ντέλετιτς από τον Ποτουρίδη, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Οι διαμαρτυρίες των παικτών της Λάρισας ήταν έντονες, αλλά ο Παπαπέτρου ήταν ανένδοτος με τη θεσσαλική ομάδα να βγάζει μάλιστα ανακοίνωση στη διάρκεια του παιχνιδιού.

«Κύριε Βαρούχα, πρόεδρε των διαιτητών Αθηνών, μέχρι τώρα έχουμε ένα πέναλτι που δεν έδωσε ο διαιτητής σου, ο γιος του γνωστού Παπαπέτρου που έχει δώσει πρωταθλήματα και πρωταθλήματα στην παράγκα, κι ένα οφσάιντ που ο παίκτης μας είναι δέκα μέτρα πίσω από τον επόπτη Μπουξμπάουμ Ανατολικής Αττικής, τον εκλεκτό του Θωμά και του Γιαρένη!» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση των γηπεδούχων.

Η Λάρισα είχε τον έλεγχο του αγώνα μετά το εικοστό λεπτό της αναμέτρησης και δημιούργησε ευκαιρίες για να σκοράρει, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο γκολκίπερ του ΟΦΗ Στρέζος είχε δύο – τρεις πολύ καλές αποκρούσεις, η τελευταία στο φινάλε του ματς, κρατώντας ανέπαφη την εστία του. Αναμφίβολα η ισοπαλία είναι αποτέλεσμα που αφήνει ικανοποιημένους τους φιλοξενουμένους.

Ενταση στις εξέδρες

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι υπήρξε ένταση στις εξέδρες ανάμεσα στον μεγαλομέτοχο της Λάρισας Αλέξη Κούγια και μερίδας οπαδών της θεσσαλικής ομάδας. Υπήρξαν μάλιστα στιγμές που τα πράγματα λίγο έλειψε να ξεφύγουν, αλλά με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων επανήλθε ηρεμία στις κερκίδες.

Ο αμυντικός της Λάρισας Νίκος Καρανίκας αναφέρθηκε μετά το τέλος του αγώνα στη φάση που οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι και στην απόδοση της ομάδας του, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά.

«Υπερείχαμε σε όλες τις γραμμές του αντιπάλου, δημιουργήσαμε φάσεις, είχαμε δύο τεράστιες ευκαιρίες. Δυο – τρεις φάσεις είναι αμφισβητούμενες, νομίζω πως είναι πέναλτι. Ολα τα ματς είναι κρίσιμα, πρέπει σε κάθε ματς να αποδεικνύουμε πως είμαστε Λάρισα, είμαστε μεγάλη ομάδα με ιστορία. Το ποδόσφαιρο σου μεταφέρει πίεση, εγώ νιώθω τυχερός που παίζω σε μια ομάδα που έχει πίεση, γιατί γίνομαι καλύτερος. Φοράμε μια βαριά φανέλα και πρέπει να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις».

Ο τεχνικός του ΟΦΗ Νίκος Παπαδόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα, δίνοντας συγχαρητήρια στους παίκτες του για την προσπάθεια που έκαναν. «Κατά την άποψή μου ξεκινήσαμε καλύτερα το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο. Μας βοήθησε ο σχηματισμός που ξεκίνησε η Λάρισα, με τους τρεις πίσω. Και νομίζω ότι ανταποκριθήκαμε πολύ σωστά. Πολύ γρήγορα ο αντίπαλος άλλαξε τον σχηματισμό του και εκεί βρήκαμε προβλήματα. Θα έλεγα ότι το πρώτο ημίχρονο κύλησε μοιρασμένο και σε φάσεις, λίγες φάσεις, και σε κατοχή μπάλας και σε ποιότητα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, εμείς αναλωθήκαμε στο να αμυνθούμε περισσότερο, κάτι που δεν μας αρέσει, μόνο να αμυνόμαστε. Επρεπε να πάρουμε την μπάλα και να παίξουμε περισσότερο. Ομως είπα και στα παιδιά, ένα παιχνίδι, που κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχαμε καλή μεσοεπιθετική λειτουργία, ένα παιχνίδι που δεν μπορείς να το κερδίσεις, δεν πρέπει να το χάσεις. Συγχαρητήρια στους παίκτες για την προσπάθεια. Βλέπουμε το επόμενο ματς».

Ο προπονητής του ΟΦΗ ρωτήθηκε και για τη φάση του πέναλτι που ζήτησε η Λάρισα και επισήμανε: «Δεν έχω άποψη. Νομίζω ότι δεν είναι πέναλτι. Αλλά δεν μπορώ να σας το πω με σιγουριά, από τη θέση που ήμουν».

Λάρισα: Κρίστινσον, Καρανίκας, Γρομητσάρης, Μόρας, Ζίζιτς, Ντέλετιτς, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Κούνιτς (73′ Μπαργκάν), Πίτι, Ακόστα (87′ Ριβέρα).

ΟΦΗ: Στρέζος, Αργυρόπουλος, Κοροβέσης, Ποτουρίδης, Νάστος (61′ Παπάζογλου), Μιχόγεβιτς, Κυριακίδης, Κουτσιανικούλης (72′ Ντίνας), Μεγιάδο, Πλατέλλας, Βουό (39′ Αραβίδης).