Κι εκεί που πήγαινες να πεις ότι το ντέρμπι στο Κλεάνθης Βικελίδης τα είχε όλα εκτός από νικητή, είχε τον τελευταίο λόγο ο Πρίγιοβιτς. Ο Πρίγιοβιτς που είχε ευστοχήσει στο πέναλτι, ενώ ο Γιουνές που το εκτέλεσε επιπόλαια έδωσε τη δυνατότητα στον Πασχαλάκη να αποκρούσει, στερώντας από τον Αρη το 2-1. Ηταν στο 84′ όταν ο Ουάρντα βγάζει την κάθετη κι ο Ελ Καντουρί κάνει το γύρισμα. Ο Σέρβος (φωτογραφία κάτω) έχοντας ανεπτυγμένο το ένστικτο του σκόρερ, στον ύψιστο βαθμό, παίρνει την εσωτερική από τον Σόουζα. Φτάνει πρώτος στην μπάλα και πλασάρει. Τέλος. Το τρένο του Ραζβάν Λουτσέσκου δείχνει ασταμάτητο. Ο Αρης είχε πάθος, είχε κάποιες πολύ καλές στιγμές, η καλύτερη ομάδα όμως στο γήπεδο ήταν ο ΠΑΟΚ. Είχε την κατοχή, είχε την ποιότητα, είχε την αυτοπεποίθηση να γυρίσει το ματς στο καυτό Κλεάνθης Βικελίδης. Και την υπεροπλία. Την πολυτέλεια να έρχονται από τον πάγκο Ουάρντα – Ελ Καντουρί και να φτιάχνουν το δεύτερο γκολ.

Τρένο

Ηταν η τρίτη πρωταθληματική νίκη για τον ΠΑΟΚ. Κι αν στα ντέρμπι με ΑΕΚ – Ολυμπιακό ευνοήθηκε από τις λεπτομέρειες, στο Κλεάνθης Βικελίδης ήταν το αφεντικό. Η απώλεια και η ευστοχία του πέναλτι αντίστοιχα δεν οφείλονται στην τύχη. Είναι θέμα ικανότητας των εκτελεστών και αντανακλαστικών των γκολκίπερ. Κι αφού δεν φράκαρε ο ΠΑΟΚ στο τοπικό ντέρμπι, όντας πίσω στο σκορ, είναι ένα ζήτημα πού θα σταματήσει το τρένο του Λουτσέσκου. Ακόμα είναι πολύ νωρίς, αλλά ο ΠΑΟΚ δίνει το δικαίωμα στους οπαδούς του, σε συνδυασμό με την ήττα του Ολυμπιακού, να πάνε την κουβέντα στο «ψάξτε για τον δεύτερο». Δεν πέταγες τη σκούφια σου με τα παιχνίδια του Σαββάτου. Δεν εντυπωσίασε ο Παναθηναϊκός με την απόδοσή του κόντρα στον Πανιώνιο. Επεισε για τη συνέπεια και την αξιοπιστία του. Μια ομάδα που ανεξαρτήτως συνθηκών του κάθε παιχνιδιού έχει μάθει να κερδίζει. Δεν ενθουσίασε η ΑΕΚ με την απόδοσή της στη Ριζούπολη. Ο Πόνσε π.χ. δεν υπήρχε στο γήπεδο. Αυτό που έμεινε από το ματς ήταν τα γκολ.

Ζωγραφίζει

Εξαιρετικές προσπάθειες και οι δύο. Στο πρώτο, ο Μπακασέτας δεν ξέρει τι να κάνει την μπάλα, τη διώχνει στα τυφλά με το τακούνι, γυρίζοντας να δει ποια θα είναι η κατάληξη. Από κει και πέρα ο Μάνταλος ζωγραφίζει. Βρίσκει την μπάλα μπροστά του, αποφεύγει τον προσωπικό του αντίπαλο σαν να μην υπάρχει, κοντοστέκεται απέναντι στον γκολκίπερ κι όταν και όπως σουτάρει, το γκολ είναι σίγουρο στο 100%. Ενα γκολ μαζί με τη συνολικά πολύ καλή απόδοση, που ο αρχηγός είχε ανάγκη. Εχοντας δεχθεί έντονη κριτική και αμφισβήτηση για την προσφορά του από την αρχή της σεζόν. Εξαιρετικό και το δεύτερο γκολ. Η κατ’ αρχάς προσπάθεια και το γύρισμα από τον Κλωναρίδη. Η συνέχεια ήταν έργο Λιβάγια (φωτογραφία πάνω). Η κλάση του Κροάτη που πήγε πρώτος στην μπάλα και η ποιότητα γυρίζοντας το σώμα του να πλασάρει με το αριστερό, λες κι έπαιζε μόνος χωρίς να βλέπει αμυντικό και τερματοφύλακα.

Κατακέφαλα

Με τη μεγαλύτερη κουβέντα να γίνεται για την οριστικοποίηση της ποινής των -3 βαθμών. Και την κοινή εκτίμηση ΠΑΕ και ρεπόρτερ ότι η πρωταθλήτρια έβγαλε αντίδραση και ξεπέρασε το ψυχολογικό σοκ. ΟΚ. Εναντίον ποίου; Εναντίον του Απόλλωνα των μηδέν βαθμών και του 1-10 συντελεστή τερμάτων, που έγινε 1-12; Του Απόλλωνα που θα πρέπει να πούμε, έχει συμμαζέψει ο Ματζουράκης. Η εμφάνιση κόντρα στην ΑΕΚ (όπως και με τον ΠΑΟΚ) ήταν καθ’ όλα αξιοπρεπής. Πράγματι είναι ζόρικο να σου έρχεται κατακέφαλα αυτό το -3. Με τον Μαρίνο Ουζουνίδη ωστόσο να μπερδεύεται σε ξένα προς τη δουλειά τού προπονητή χωράφια. Στην αρχή να λέει «δεν είναι δουλειά μας να κλαίμε αλλά να παίζουμε ποδόσφαιρο». Για να αυτοαναιρεθεί αμέσως μετά: «Θεωρώ αυτές τις αποφάσεις γελοίες, με τον τρόπο που παίρνονται. Ας μας σκοτώσουν κιόλας, ας απαγορεύσουν να βγαίνουν παίκτες και προπονητές στο γήπεδο». Οι ομάδες έχουν κάθε λόγο και δικαίωμα να υπερασπίζονται το δίκιο τους και τα συμφέροντά τους. Οι προπονητές; Εκτός αν ο Ουζουνίδης επέλεξε να ακολουθήσει τον δρόμο του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Καρτέλα

Μεγάλο το διπλό του Παναιτωλικού. Και σε μία πρωτόγνωρη συγκυρία. Σε ό,τι έχει να κάνει με τις δυσκολίες στο οικονομικό, που είχαν ως συνέπεια τις περιορισμένες μεταγραφικές κινήσεις. Και την αναμονή της καταβολής της πρώτης δόσης από την ΕΡΤ για να εξομαλυνθεί η κατάσταση. Αλλά την ομάδα, μια χαρά στην πρώτη καρτέλα της βαθμολογίας, με 11 πόντους. Ακόμα πιο μεγάλο το διπλό της Λαμίας. Σε ματς έξι πόντων αφού οι στόχοι με τη Λάρισα είναι κοινοί. Και τον Αλέξη Κούγια να εκδίδει ανακοίνωση-ποταμό για τους μεμονωμένους οπαδούς που τον αποδοκιμάζουν. Στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρεται στον Λάκη Λαζόπουλο, τον Κ. Πηλαδάκη, το παραδικαστικό κύκλωμα, φυλακισμένους αλβανούς εμπόρους ναρκωτικών, πολιτικά πρόσωπα κ.λπ. κ.λπ.

Πολυπράγμων

Το πώς ο Αλέξης Κούγιας μπορεί και τα προλαβαίνει όλα αυτά είναι απορίας και θαυμασμού άξιο. Επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις. Και πέρα από τη χρονοβόρα καθημερινότητα της ομάδας, τον καθημερινό πόλεμο της μειοψηφίας των οπαδών. Και 48 ώρες να είχε η ημέρα, πάλι θα ήταν δύσκολο. Οχι για τον Κούγια.