Κατανοώ τον Πάνο τον Καμμένο. Κατανοώ και τις εξυπνάδες του. Υποψήφιος Καρατζαφέρης, βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. Το κόμμα του είναι άθυρμα του δικομματισμού, σε λίγο θα έχει εξαχνωθεί. Οι βουλευτές του γνωρίζουν ότι αν δεν προσχωρήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ, τώρα που έχουν ακόμα μέσο, θα σβήσουν μαζί με το άλλοτε αντιμνημονιακό μόρφωμα της ανόδου τους. Γι’ αυτό αρκετοί έχουν αρχίσει τις εκπτώσεις σε εθνικοφροσύνη κι ετοιμάζονται να μεταπηδήσουν στο αριστερό μπλοκ εξουσίας – Κουντουρά, Ζουράρις, Παπαχριστόπουλος. Εκεί μπορούν ακόμα να ελπίζουν.

Κατανοώ τους συριζαίους και φιλοσυριζαίους δημοσιογράφους με τους οποίους κάνει πλάκα σήμερα ο Πάνος ο Καμμένος – συγκαταλέγοντάς τους σε όσους απαξιοί επί δημοσιογραφικώ αυνανισμώ. Κατανοώ ακόμα κι αυτούς που, χθες, έκαναν ότι ψιχάλιζε. Για πολλά χρόνια, όχι μόνο τον ανέχονταν αλλά και τον επιδοκίμαζαν. Οι ντρίπλες του σε ζητήματα υποτίθεται αριστερών αρχών όπως το σύμφωνο συμβίωσης ομοφύλων δεν ξεσήκωναν την αστυνομία της πολιτικής ορθότητας – αντίθετα, ζητούνταν η προοδευτική ψήφος των κορόιδων του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς προκειμένου εκείνος να κάνει ανέξοδα τα παιχνίδια του.

Κατανοώ και τους βουλευτές που τα παίρνουν στο κρανίο με τον συνεταίρο του αρχηγού τους – όλους, από τον Φίλη μέχρι την Τζάκρη. Κατανοώ και τους ιδεολόγους και τους καιροσκόπους ανάμεσά τους. Οι μεν ιδεολόγοι χειροκροτούσαν τόσα χρόνια τις ακρότητες του Καμμένου, συμπορεύθηκαν μαζί του και ενοχλήθηκαν μόνο όταν αντιστρατεύθηκε ένα από τα βασικότερα αριστερά εικονίσματα: τον αντιαμερικανισμό τους. Οι καιροσκόποι οργίζονται κι αυτοί επειδή τον ζηλεύουν – εκείνοι προσχώρησαν απολύτως, ταπεινώθηκαν για μια βουλευτική έδρα, έγιναν το χαλί για να πατά πάνω τους αυτός ο επαγγελματίας προβοκάτορας. Και οι μεν και οι δε θα συνεχίσουν να κάνουν τουμπεκί – όπως ένας που χθες τον απαξίωσε με βαναυσότητα.

Κατανοώ και τον Αλέξη Τσίπρα που, ό,τι κι αν γίνει, θα συνεχίσει να συμπορεύεται με τον συνεταίρο του. Τέτοιοι συνεταιρισμοί δεν χαλάνε επειδή στενοχωρήθηκαν κάποιοι ιδεολόγοι. Η εξουσία δεν είναι για τους ευαίσθητους ούτε για τους κομ-ιλ-φό.

Τους μόνους που δεν κατανοώ είναι οι αγνοί αριστεροί ιδεολόγοι που συνεχίζουν να συμπορεύονται με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός αν δεν είναι και τόσο αγνοί ούτε και τόσο ιδεολόγοι. Διότι αν υπάρχουν εκεί ακόμα αριστεροί που ανέχονται τον λούμπεν κυνισμό της κυβέρνησης χωρίς να έχουν συμφέροντα τότε, συγγνώμη, είναι κορόιδα. Καμμένος και Τσίπρας πίνουν εις υγείαν τους.