Η εξομολόγηση – κατάθεση ψυχής του Τσόρι Ντομίνγκες σοκάρει. Κυρίως γιατί κάνει ένα κανονικό στριπτίζ συναισθημάτων και αποδεικνύεται με γεγονότα ότι η ζωή του ποδοσφαιριστή μόνο εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

«Εζησα τις κρίσεις πανικού και εύχομαι να μη συμβεί σε κανέναν. Το ξεπέρασα. Ισως η μεγάλη πίεση. Πολλοί λένε ότι ο ποδοσφαιριστής ζει καλά και δεν έχει πίεση. Η αλήθεια είναι διαφορετική. Δεν είναι απλά ότι μπαίνεις στο γήπεδο για να παίξεις σε ένα ματς. Για παράδειγμα, πήγα στο Καζάν 22 ετών και η κατάσταση στη Ρωσία δεν ήταν όπως τώρα, με το Μουντιάλ. Οι προπονήσεις και οι συγκεντρώσεις μας ήταν σαν σε στρατιωτικό καθεστώς. Επρεπε να πλένω τα ρούχα μου, να καθαρίζω τα παπούτσια μου, κάτι που δεν έκανα στην Αργεντινή. Στο σπίτι μου δεν είχα Ιντερνετ ή δορυφορική τηλεόραση. Επίσης ήταν δύσκολο που δεν γνώριζα τη γλώσσα».

Και σε άλλο σημείο, για το αν ένιωθε ότι θα πεθάνει, απάντησε κοφτά πως «ναι, ναι. Μέσα στα αποδυτήρια, οπουδήποτε. Σου συμβαίνει χωρίς προειδοποίηση». Ποιος βοήθησε τον πάλαι ποτέ δεξιοτέχνη χαφ του Ολυμπιακού; Ενας ψυχολόγος. Για να επιβεβαιωθεί ότι οι άσοι χρειάζονται ψυχολογική στήριξη όχι μόνο όταν είναι σε νεαρή ηλικία, αλλά και σε κρίσιμες στιγμές της καριέρας τους. Ο πολύς κόσμος αντικρίζει τους ποδοσφαιριστές με τα πλούτη, την άνετη ζωή και τα ακριβά γούστα και συχνά πυκνά τούς ζηλεύει. Δεν είναι παράλογο. Πίσω όμως από την κουρτίνα κρύβονται και ιστορίες που απέχουν πολύ από το να χαρακτηριστούν ελκυστικές. Για να ανέβει κάποιος χρειάζεται προσπάθεια. Απαιτεί θυσίες. Ενίοτε και πόνο. Να ειπωθεί επίσης ότι η διάρκεια ζωής ενός παίκτη, ενός αθλητή γενικότερα, είναι μικρή και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα πρέπει να κάνει τα πάντα και να χτίσει το δικό του αύριο. Αρκεί να έχει το μυαλό, την ωριμότητα και να αφήσει πίσω τις κακές σκέψεις. Αυτές που βασανίζουν αρκετούς σε πολλές στροφές του αθλητικού τους βίου. Σαν κι αυτές που εξιστόρησε ο Τσόρι Ντομίνγκες, ο αργεντινός χαφ με το πλούσιο ταλέντο και την ακόμη πλουσιότερη καριέρα. Ο Ντομίνγκες ομολόγησε αρκετά από τη διαδρομή του. Και άφησε ανοιχτό το παράθυρο να γυρίσει στον Ολυμπιακό, καθόσον όπως είπε έχει πάντα μια καλή σχέση με τη διοίκηση. Υποθέτουμε ότι δεν θα το κάνει ως παίκτης. Αλλά όπως και να ‘χει, η ευθύτητα του Τσόρι είναι πάντα ευπρόσδεκτη, γιατί βοηθά όλους να ανοίξουν τα μάτια τους και να μη βλέπουν μόνο τις ευκολίες και τα αυτονόητα.