Οι περισσότεροι έχουν στραμμένα τα μάτια τους στον αποψινό αγώνα της Εθνικής με αντίπαλο την Ουγγαρία στο Ολυμπιακό Στάδιο. Λογικό, καθόσον είναι ένα κρίσιμο ραντεβού τόσο για την ομάδα και την πορεία της στη διοργάνωση του Nations League, όσο και για ορισμένα πρόσωπα. Διότι δεν είναι κρυφό ότι το αποτέλεσμα είτε θα φέρει ξανά την ηρεμία, είτε θα προκαλέσει τριγμούς στα ενδότερα. Και ας σταματήσουμε εδώ.

Ωστόσο, υπάρχει και άλλο σημαντικό ματς τη σημερινή ημέρα: οι Ελπίδες του Αντώνη Νικοπολίδη αντιμετωπίζουν εκτός έδρας την Κροατία, επιθυμούν να μείνουν στην κορυφή του ομίλου και να εξασφαλίσουν την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Με δεδομένο ότι μιλάμε για παιχνίδι μακριά από το… σπίτι, είναι ξεκάθαρο πως τα σχέδια εξυπηρετούνται και με την ισοπαλία. Κι όμως, ο προπονητής, που αναζητεί και του λόγου του μια επιτυχία μεγάλη, δηλώνει σε κάθε ευκαιρία ότι δεν έχει μάθει η ομάδα του να προσαρμόζεται στον αντίπαλο, αλλά κυνηγά πάντα τη νίκη. Σωστή η προσέγγιση και άλλωστε, αυτός είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να μεγαλώσει ένα τιμ που έμαθε να διεκδικεί την επιτυχία και να την κατακτά.

Με νίκη στην Κροατία, η πρωτιά έρχεται αυτόματα, οπότε το επικείμενο ματς (την προσεχή Δευτέρα στο Περιστέρι) κόντρα στη Λευκορωσία αποκτά χαρακτήρα διαδικαστικό. Κατά περιόδους, οι ομάδες των Ελπίδων έχουν φέρει επιτυχίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν θα μπορούσε κάποιος να υποστηρίξει ότι γίνεται δουλειά εφάμιλλη των Ισπανών ή των Γάλλων, για παράδειγμα, σίγουρα όμως έχουμε τον τρόπο να γευόμαστε επιτυχίες στις μικρές ηλικίες, ακόμη και στους Παίδες ή τους Νέους. Το ζητούμενο είναι αυτοί οι νεαροί παίκτες να εξελίσσονται, να στελεχώνουν την ανδρική ομάδα, να κάνουν βήματα προς τα μπροστά και εν τέλει να βγαίνουν έτοιμοι στην κοινωνία του ποδοσφαίρου. Γιατί ένας τελικός από μόνος του δεν λέει τίποτα, ακόμη και αν μιλάμε για πιτσιρίκια. Το μείζον είναι η εξελικτική διαδικασία και να βλέπουμε φτασμένους άσους αυτούς που τώρα στελεχώνουν την ομάδα των Ελπίδων.

Αυτό θα είναι το μεγαλύτερο παράσημο για όλους και φυσικά κερδισμένες θα βγουν και οι ομάδες που έχουν στο ρόστερ τους αυτά τα παιδιά. Η τωρινή Εθνική Ελπίδων διαθέτει ταλέντο και αρκετούς ποδοσφαιριστές που βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και το αποδεικνύουν με την απόδοσή τους στη Σούπερ Λίγκα. Οι οιωνοί, συνεπώς, είναι μαζί τους. Και αυτή η ευκαιρία πρόκρισης στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος δεν μπορεί να περιμένει.