Τι φύλο κρύβεται πίσω από το όνομα Λέσλι; Είναι άρρην ή θήλυς ο (η) δικηγόρος της διάσημης πια Κάθριν Μαγιόργκα; Βλέπετε, το Λέσλι μπορεί να παραπέμπει και στα δύο φύλα. Οπότε, γυρίζουμε τη σβούρα και ό,τι κάτσει.

Η ιστορία του Ρονάλντο που κατηγορείται για βιασμό από την Κάθριν Μαγιόργκα αποτελεί ένα ακόμα τεστ για να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι στη δημοσιογραφία.

Να διαχωριστεί η σοβαρή από την κίτρινη. Η εμπεριστατωμένη από τη ρηχή, την απαίδευτη, του ποδαριού.

Ακόμα και το έγκυρο «Ντερ Σπίγκελ» που, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Ρονάλντο, Πίτερ Κρίστιανσεν, πλήρωσε για να πάρει υποκλεμμένες πληροφορίες για τη συμφωνία του Πορτογάλου με το πρώην μοντέλο, χρησιμοποίησε θηλυκό άρθρο για τον κατά τα άλλα άρρενα δικηγόρο της Μαγιόργκα. Οπότε κάποιοι μπορούν να το επικαλεστούν και ως άλλοθι για τις δικές τους μπαρούφες.

Το σκάνδαλο του Ρονάλντο δεν αποτελεί tabula rasa για τον κίτρινο Τύπο. Ξέρει πόσο πουλάνε οι ιστορίες γραμμένες πίσω από την κλειδαρότρυπα, οι περιγραφές στο σεξ, τα χαμένα εσώρουχα.

Το ζητούμενο είναι το σερβίρισμα της αρνητικότητας που μπορεί να παραχθεί από το μεγάλο όνομα, τον Ρονάλντο. Οταν μία από τις χορηγούς του, η EA, κατέβασε από τους λογαριασμούς της στα social media τη φωτογραφία τού Πορτογάλου, έγινε αμέσως πρώτο θέμα. Δύο ημέρες αργότερα την επανέφερε. Το έμαθε κανείς; Η μετοχή της Γιουβέντους πράγματι έχασε περίπου 20% τις τελευταίες ημέρες. Η χασούρα αποδόθηκε στο σκάνδαλο του Ρονάλντο, όταν σχεδόν όλα τα βαριά χαρτιά των μετοχών στα μεγαλύτερα χρηματιστήρια του κόσμου είχαν μεγάλες απώλειες – και φυσικά δεν ευθύνεται ο CR7 γι’ αυτό.

Η πρώτη μήνυση κατά εντύπου ήρθε χθες από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η Βασίλισσα στράφηκε νομικά εναντίον της πορτογαλικής «Κορέιο ντε Μάνια» γιατί έγραψε πως ο ισπανικός σύλλογος πίεσε τον Ρονάλντο να εξαγοράσει τη σιωπή της Μαγιόργκα. Θα ακολουθήσουν κι άλλες, αλλά η ντροπή δεν πρόκειται να μεταβάλει το κίτρινο χρώμα.