Ο μακαρίτης Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε πει πως ο αστυνόμος είναι το κράτος. Φαίνεται ότι η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου βάλθηκε να κάνει πράξη την περίφημη αυτή ρήση σε όλες τις όψεις της. Δεν είναι μόνο ο αστυνόμος το κράτος αλλά και το ίδιο το κράτος γίνεται «αστυνομικό». Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν μπορεί να κάνει τίποτα χωρίς τα ΜΑΤ. Κυβερνά στην κυριολεξία με τις σιδερόφρακτες διμοιρίες τους, τα κλομπ και τον χημικό πόλεμο.

Η δημοκρατία, ιδιαίτερα στα μνημονιακά χρόνια, έχει πάψει να λειτουργεί σε αυτήν την χώρα. Η λαϊκή βούληση και η λαϊκή ψήφος δεν έχουν σχεδόν καμιά σημασία. Νόμος και πολιτική στο κατεχόμενο προτεκτοράτο είναι οι αποφάσεις των πιστωτών. Η συναινετική μετατροπή του Οχι στο δημοψήφισμα σε ταπεινωτικό Ναι έδωσε τη χαριστική βολή στην καρδιά του αστικού δημοκρατισμού.

Τώρα, με τη σε βάρος μου δίωξη, στη βάση του μισού ποινικού κώδικα, ακόμα και με τους νόμους περί όπλων, πυρομαχικών, πυροτεχνημάτων κ.λπ. δεν διώκεται μόνο το πρόσωπό μου. Για πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση έχουμε δίωξη για καθαρά πολιτικούς λόγους, για τη συμμετοχή μου στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας, ενός επικεφαλής δημοκρατικού κόμματος το οποίο θεωρείται απειλή για το σύστημα. Εχουμε μπροστά μας ένα ορόσημο κραυγαλέας στροφής σε βαθιά αντιδημοκρατική εκτροπή. Η δημοκρατία α λα Τουρκία και Ερντογάν είναι εδώ και θα έχει συνέχεια αν δεν αντιδράσουμε.

Σημειώνω ότι τη δικογραφία σε βάρος μου κατασκεύασε και απέστειλε στην Εισαγγελία το αμαρτωλό, εμφυλιακού τύπου, Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Ασφάλειας Αττικής, με προφανή πολιτική κάλυψη και στήριξη που εκπορεύεται από τα άδυτα του Μαξίμου. Δεν περίμενα ότι πρώην σύντροφοί μου θα έφταναν ποτέ σε τέτοιο κατάντημα να σηματοδοτούν μια αντιδημοκρατική μετάλλαξη της χώρας με τη δική μου δίωξη. Δεν αντέχουν ούτε τη φωνή μας. Τρέμουν την ανοδική δυναμική της Λαϊκής Ενότητας, τη μόνη εν δυνάμει απειλή με επίκαιρους όρους που έχει απομείνει για τα βρώμικα κατεστημένα κέντρα.

Φυσικά και δεν προσήλθα να απολογηθώ στην κλήση από το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος. Τέτοια τμήματα προστατεύουν το κράτος της Γερμανοαμερικανοκρατίας και των πιστωτών και μια ανύπαρκτη Δημοκρατία που μετέτρεψε το Οχι σε Ναι.

Δήλωσα ευθέως ότι δεν απολογούμαι, δεν αναγνωρίζω και δεν νομιμοποιώ με την παρουσία μου αντιδημοκρατικά εκτρώματα και πολιτικές διώξεις. Συνεχίζουμε απτόητοι και απροσκύνητα τον δύσκολο αλλά ωραίο αγώνα.

Η Ελλάδα δεν αξίζει έναν νέο ραγιαδισμό που πάει να εμπεδωθεί και να γενικευθεί ως φυσική πορεία για το μέλλον της. Γιατί η Ελλάδα απλώς δεν μπορεί να υπάρξει ως χώρα αποικία με πολίτες ανδράποδα.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είναι γενικός γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας