Είναι πλέον πανθομολογούμενο ότι η Αθήνα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ανοχύρωτη πόλη. Οι υπουργοί πάνε και έρχονται από την Κατεχάκη, αλλά οι ιδεοληψίες και η διοικητική ανικανότητα παραμένουν.

Είναι όμως συντηρητική προσέγγιση η εφαρμογή του κράτους δικαίου;

Ο νομικός πολιτισμός της χώρας μας υπαγορεύει ρητώς πως η ασφάλεια του πολίτη δεν είναι μόνο θεμελιώδες δικαίωμα. Είναι προϋπόθεση ελευθερίας και βασική υποχρέωση της Πολιτείας.

Πάνω από όλα, η ασφάλεια και η τάξη είναι κοινωνικό αγαθό και δημοκρατικό κεκτημένο. Κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται ελεύθερος αν δεν είναι ασφαλής.

Σήμερα, το παραπάνω αυτονόητο, δυστυχώς δεν συμβαίνει. Ειδικά στην πρωτεύουσα, η κατάσταση χειροτερεύει διαρκώς. Οι πολίτες και ιδιαίτερα οι πιο αδύναμοι, αισθάνονται απροστάτευτοι αφού ο μηχανισμός ελέγχου και επιβολής του νόμου παραπαίει.

Ο νόμος Παρασκευόπουλου απελευθέρωσε εκατοντάδες εγκληματίες. Υπενθυμίζω ακόμα την κατάργηση της Ομάδας ΔΕΛΤΑ, τη μείωση των περιπολιών στις γειτονιές, την ανοχή στους Ρουβίκωνες και τους πάσης φύσεως παρανόμους που δρουν με ορμητήριο  το «άσυλο» των Πανεπιστημίων,

Από την πρώτη μέρα της νέας διακυβέρνησης, οι Αθηναίοι θα δουν:

Μηχανές των Ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ που καταργήθηκαν ή απαξιώθηκαν, να επανασυστήνονται και να περιπολούν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της πόλης, με δυνατότητα άμεσης παρέμβασης.

Μεικτές ομάδες όλων των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. σε καθημερινές περιπολίες στον Αγιο Παντελεήμονα, στην Κυψέλη, στα Πατήσια, στον Κολωνό και σε όλες τις γειτονιές της υποβαθμισμένης Αθήνας. Καμία ανοχή στην παράνομη μετανάστευση, στη μικρή και μεγάλη εγκληματικότητα, στο εμπόριο ναρκωτικών.

Κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου που αποφυλάκισε περισσότερους από 2.500 καταδικασθέντες για κακουργήματα, όπως και τη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας.

Αλλαγή του νόμου για το άσυλο στα Πανεπιστήμια, ώστε να λειτουργεί ως πλαίσιο για άσυλο των ιδεών και όχι των κάθε λογής εγκληματιών και παρανόμων.

Τέλος με τις περιοχές περιορισμένης πρόσβασης ή ελλιπούς αστυνόμευσης. Ο νόμος θα ισχύει στο Πεδίον του Αρεως και στα Εξάρχεια, όπως στο Κολωνάκι και τα Πετράλωνα.

Καμία ανεκτικότητα στην παράνομη μετανάστευση και το παρεμπόριο.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ανδρών και των γυναικών της ΕΛ.ΑΣ. θα βρίσκονται στους δρόμους και τις γειτονιές της πόλης, με μία σαφή εντολή: να εφαρμόζουν τον νόμο.

Ο ελληνικός λαός πληρώνει φόρους για δωρεάν παιδεία, υγεία και ασφάλεια. Είναι υποχρέωση της Πολιτείας να τα παρέχει.

Οι βίαιες επιθέσεις εναντίον αστυνομικών, οι συνεχείς βανδαλισμοί που κάποιοι ονομάζουν «ακτιβισμό», η βία και η εγκληματικότητα ακόμη και στο τουριστικό κέντρο της Αθήνας (Λόφος Φιλοπάππου), δείχνουν ότι η διαδρομή που χωρίζει τις απειλές βίας από το στυγνό έγκλημα και τις μολότοφ από τα Καλάσνικοφ έχει, με ευθύνη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μικρύνει επικίνδυνα.

Η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν θα αποκαταστήσει μόνο την οικονομική κανονικότητα. Θα αποκαταστήσει και το αίσθημα ασφάλειας και αυτοπεποίθησης των ελλήνων πολιτών. Για να ενώσει τον λαό και να σταθεροποιήσει τη Δημοκρατία. Οι Ελληνες δίδαξαν στην ανθρωπότητα την Τραγωδία. Τώρα θα αποδείξουν πως είναι ικανοί και για την Κάθαρση.

Ο Βασίλης Κικίλιας είναι βουλευτής Α’ Αθηνών, τομεάρχης Εθνικής Αμυνας της Νέας Δημοκρατίας