Τη φρέσκια αύρα και τη νωπή νεραϊδόσκονη του Naismith Memorial Basketball Hall of Fame θα έχει το 3ο Διεθνές Τουρνουά μπάσκετ που θα διεξαχθεί στις 21 και 23 Σεπτεμβρίου στα Δύο Αοράκια του Ηρακλείου, με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού, της Ούνικς Καζάν, της Χάποελ Ιερουσαλήμ και της Γαλατασαράι.

Ο λόγος έχει… ονοματεπώνυμο: ονομάζεται Ντίνο Ράτζα! Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού (1997-99) και του Ολυμπιακού (2000-01) ο οποίος εντάχθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Hall of Fame του Σπρίνγκφιλντ, αποδέχθηκε ασμένως την πρόσκληση, αναμένεται να δώσει το «παρών» και προφανώς θα κλέψει την παράσταση, πίνοντας και τις τσικουδιές του!

Το μόνο που δεν γνωρίζω είναι εάν ο κροάτης σουπερστάρ ταξιδέψει με το αεροπλάνο ή – ως γνήσιος θαλασσόλυκος – προτιμήσει να αρμενίσει με το σκάφος του, κουβαλώντας και τη μηχανή του ώστε να οργώσει την Κρήτη!

H… προσέγγιση

Επιχειρούν διάφοροι προτού καν επιστρέψουν οι διεθνείς ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού στον Ρέντη να «διαβάσουν» τις προθέσεις ενδεκάδας του Πέδρο Μαρτίνς. Να προσεγγίσουν τις πιθανές αλλαγές που έχει κατά νου ο πορτογάλος προπονητής. Στην πραγματικότητα, όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Γιατί ο Μαρτίνς αν κρίνει πως άπαντες είναι στην κατάσταση που πρέπει έπειτα από την εθνική παρένθεση, πολύ λογικά θα συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε. Από το βασικό σχήμα δηλαδή που είδαμε στις τέσσερις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις των Πειραιωτών με Λουκέρνη και Μπέρνλι. Κατά τα άλλα; Μόνο μια… σφήνα, εκτιμούν κάποιοι στον Ρέντη, ότι μπορεί να προκύψει. Ο Μεριά, που έδειξε πως είναι πολύ καλά κόντρα στον ΠΑΣ, ο Τυνήσιος που εάν και εφόσον διεκδικεί τη θέση του Μιράντα.

Καθόλου χρήματα πριν από την 21η Σεπτεμβρίου

Μπορεί να κυκλοφορεί το τελευταίο διάστημα πως ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ είναι έτοιμος να βάλει εδώ και τώρα λεφτά στον Παναθηναϊκό προκειμένου να καλύψει υποχρεώσεις, αλλά η αλήθεια είναι διαφορετική. Και αυτή λέει πως ο Ταϊλανδός δεν πρόκειται να το κάνει προτού γίνει δική του η ΠΑΕ. Πριν από την 21η Σεπτεμβρίου δηλαδή, ημερομηνία κατά την οποία πρέπει να δείξει τα λεφτά στη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ και να βάλει δέκα εκατομμύρια. Μέχρι τότε, όποια έξοδα υπάρχουν καλύπτονται (και θα καλύπτονται, φυσικά) από τον Γιάννη Αλαφούζο.

Προβλέψεις

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Τσάβι Πασκουάλ δεν έχασε την ευκαιρία όταν συνάντησε χθες άνθρωπο της στήλης να του υπενθυμίσει την πρόβλεψη που είχε κάνει σε (παλαιότερη) ερώτηση των «ΝΕΩΝ» για το ποια ομάδα βλέπει ως έκπληξη στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Τι είχε προβλέψει, πριν καλά καλά συμπληρωθεί η πρώτη αγωνιστική των ομίλων; Μα την Κροατία που έφτασε μέχρι τον τελικό!

Αν μη τι άλλο, μολονότι ο κόουτς είναι άνθρωπος του μπάσκετ, το μάτι του κόβει και στο ποδόσφαιρο.

Ο Βράνιες στα Σπάτα

Ενας φίλος από τα παλιά βρέθηκε χθες στις προπονητικές εγκαταστάσεις της ΑΕΚ στα Σπάτα. Ο λόγος για τον Ογκνιέν Βράνιες, που βρέθηκε στην Ελλάδα και δεν έχασε την ευκαιρία να επισκεφθεί τον χώρο που αποτελούσε το «σπίτι» του τα προηγούμενα χρόνια. Ο στόπερ της Αντερλεχτ, όπως μου μετέφερε άνθρωπός μου στην ΑΕΚ, είχε την ευκαιρία να τα πει με παλιούς συμπαίκτες και φίλους, στους οποίους υπογράμμισε τη στήριξή του στη φετινή τους προσπάθεια. Και σημείωσε παράλληλα πως έχει παρακολουθήσει όλες τις αναμετρήσεις που έχουν δώσει, ενώ τόνισε πως πιστεύει ότι μπορούν να έχουν μια εξαιρετική πορεία σε Ελλάδα και Ευρώπη.