Μπράβο στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Πέτυχαν πανάξιες προκρίσεις στα play offs του Τσάμπιονς Λιγκ και διεκδικούν πια με μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας τη συμμετοχή τους στους ομίλους αλλά και στη μοιρασιά του χρυσού που προσφέρουν αυτοί. Χρυσάφι για το οποίο ο Ολυμπιακός είχε στηθεί στα τρία μέτρα τα προηγούμενα χρόνια και καλούνταν να απολογηθεί από τους τιμητές των πάντων, για τα χρήματα για τη συμμετοχή του στη διοργάνωση.

Οι μωρόσοφοι των επιδερμικών αναλύσεων κατηγορούσαν τον Ολυμπιακό πως στραγγαλίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο γιατί με τα χρήματα του Τσάμπιονς Λιγκ αποκτά τους καλύτερους παίκτες.

Κατήγγειλαν τον Ολυμπιακό που είχε καθιερωθεί στην ελίτ της πλουσιότερης διοργάνωσης ωσάν ο Δαφνοστεφανωμένος να είχε κάνει το μεγαλύτερο έγκλημα του ποδοσφαίρου. Ελεγαν όμως μια αλήθεια μέσα στην παραζάλη τους. Ο Ολυμπιακός επένδυε τα χρήματα σε σπουδαίους παίκτες.

Τώρα που η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ βρίσκονται μπροστά στο σεντούκι με το χρυσάφι και βγήκαν τα κομπιουτεράκια για να υπολογιστεί το περιεχόμενό του, οι ανοητολογούντες πανηγυρίζουν σαν να κέρδισαν το τζακ ποτ στο Τζόκερ, αλλά δεν μας λένε τι θα τα κάνουν τα χρήματα. Ξέχασαν τι έλεγαν και τι έγραφαν για τον Ολυμπιακό, για τα εκατομμύρια, για το πώς έχει καταστρέψει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Που αναρωτιόντουσαν πώς είναι δυνατόν να τον ανταγωνιστούν οι άλλες ομάδες που δεν έχουν τα έσοδα από τα εκατομμύρια των μπόνους της UEFA.

Πανηγύριζαν επίσης όταν ο Ολυμπιακός έχανε στο Τσάμπιονς Λιγκ χωρίς να μπορούν να αντιληφθούν (το αντίθετο θα ήταν είδηση) πως οι βαθμοί των Ερυθρολεύκων στην UEFA είναι αυτοί που κρατούν ακόμα σε αξιοπρεπή θέση την Ελλάδα στην ειδική κατάταξη της UEFA. Κι αν φέτος η χώρα μας εκπροσωπείται από δύο ομάδες στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αυτό οφείλεται κυρίως στον Ολυμπιακό.

Αφησα για το τέλος μία σημαντική λεπτομέρεια: ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπιζε το Τσάμπιονς Λιγκ ως γκισέ τράπεζας όπου πήγαινε να σηκώσει χρήματα, αλλά ως την κορυφαία διοργάνωση στην οποία διεκδικούσε διακρίσεις.

Ας ελπίσουμε πως το ίδιο θα πράξουν και οι Δικέφαλοι.