Τι κι αν πήγε στη Γλασκώβη χωρίς τους Τσιγκρίνσκι και Μάνταλο, τι κι αν στην προθέρμανση είδε και τον Μπογέ να μένει εκτός, τι κι αν στο 57′ αναγκάστηκε να υπερασπιστεί ένα σκορ με παίκτη λιγότερο, η ΑΕΚ δεν γινόταν να φύγει με σκυμμένο κεφάλι από τη Γλασκώβη. Αυτή η ΑΕΚ τουλάχιστον, που δημιουργεί σε γερές όπως φαίνεται βάσεις ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Η Ενωση κρατά στα χέρια της την τύχη της και καλείται την Τρίτη να κάνει όσα πρέπει και μπορεί, για να φανεί συνεπής στο ραντεβού με την Ιστορία. Διότι τέτοιο θα είναι η συμμετοχή της στα play offs του Champions League με μία εκ των Μάλμε – Βίντι. Δύο ομάδων δηλαδή υποδεέστερων της Σέλτικ και αναμφίβολα στα μέτρα της ΑΕΚ.

Το γιατί είναι ιστορικό αυτό το ραντεβού δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση. Η ΑΕΚ έχει να βρεθεί στους ομίλους του Champions League από το 2008, έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει περισσότερα από 20 εκατομμύρια ευρώ και γενικώς, να κάνει ένα άλμα προς τα μπρος. Επιστρέφοντας για τα καλά και στον ευρωπαϊκό χάρτη, μία μόλις χρονιά μετά την κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος.

Οπως έδειξε στο παιχνίδι της Γλασκώβης, η ΑΕΚ έχει κρατήσει το βασικό συστατικό της περσινής της επιτυχίας, την ομοιογένεια δηλαδή, προσθέτοντας όμως στο παιχνίδι της κάποιες απαραίτητες πινελιές. Οπως είναι το πιο γρήγορο ποδόσφαιρο και η λιγότερο προβλέψιμη ανάπτυξη. Χαρακτηριστικά που έχει προσδώσει στους Κιτρινόμαυρους ο Ουζουνίδης.

Η δουλειά του έλληνα τεχνικού δείχνει να αποδίδει καρπούς με το «καλημέρα». Η εικόνα της ΑΕΚ τουλάχιστον βάσει των τελευταίων δειγμάτων είναι κάτι παραπάνω από καλή και η ευκαιρία για την υπέρβαση από τον Αύγουστο κιόλας είναι μεγάλη. Και η Ενωση δεν γίνεται να την αφήσει να χαθεί. Οχι μετά την εμφάνιση και το αποτέλεσμα του Celtic Park.