Παππούς του ήταν ο σπουδαίος ρεµπέτης Πάνος Μιχαλόπουλος. Ταξιδεµένος όσο λίγοι, ο Φώτης Κατσικάρης ξεκίνησε ως παίκτης µπάσκετ από τη Νίκαια και ακολούθησε µια ιλιγγιώδη πορεία: στο Σπόρτιγκ, στην Καλιφόρνια για σπουδές, µετά ΑΕΚ, Ηράκλειο Κρήτης και µετά ΑΕΚ πάλι ως προπονητής, Ντιναµό Αγίας Πετρούπολης, Βαλένθια, Μπιλµπάο και Εθνική Ελλάδας. Τώρα βοηθός προπονητή στους Γιούτα Τζαζ –ο πρώτος Ελληνας που κάθεται στον πάγκο οµάδας του ΝΒΑ. Οταν η τζαζ συναντά το ρεµπέτικο.

Ο Κάος, γερµανικός ποιµενικός, είχε χαρακτηριστεί «ήρωας» τέτοιες µέρες πριν από δύο χρόνια, όταν έβρισκε επιζήσαντες εγκλωβισµένους στα ερείπια σπιτιών µετά τον σεισµό των 6,2 βαθµών που είχε χτυπήσει την Κεντρική Ιταλία, µε αποτέλεσµα να σκοτωθούν 230 άτοµα. Μαζί µε το αφεντικό του Φαµπιάνο Ετόρε δούλευαν ασταµάτητα επί εβδοµάδες. Πριν από λίγες ηµέρες ο Ετόρε τον βρήκε δηλητηριασµένο στον κήπο του σπιτιού του. Οι Ιταλοί έχουν ξεσηκωθεί. Ο Κάος που έσωζε ανθρώπους, δολοφονήθηκε από ανθρώπους.

Ο µίστερ Μπιν είναι Βρετανός. Και γκαφατζής. Ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Τζέρεµι Χαντ τον συναγωνίζεται. Το 2012, ως υπουργός Πολιτισµού, του έφυγε µια κουδούνα σε ολυµπιακή τελετή και έπεσε στο κεφάλι γυναικών. Πέρυσι κρατούσε τα χαρτιά του σε κοινή θέα –χαρτιά που ανέφεραν τις τεράστιες επιπτώσεις του Brexit στα νοσοκοµεία. Πριν από λίγες ηµέρες σε επίσκεψή του στο Πεκίνο είπε: «Η σύζυγός µου είναι Γιαπωνέζα. Εεεε, Κινέζα, θέλω να πω». Οι Κινέζοι δεν γέλασαν καθόλου. Σίγουρα, ούτε η γυναίκα του.

Η µελέτη έγινε στην Καλιφόρνια που πλήττεται όλο τον χρόνο από πυρκαγιές. Αφορά τους πυροσβέστες και την ιδιαίτερη ψυχοσύνθεση που χρειάζεται για να τα βάλεις µε φλόγες που υψώνονται 20 µέτρα. «Συχνά συνεχίζουν να επιχειρούν παρότι τραυµατίζονται. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι πληγές κακοφορµίζουν καθώς συνήθως µια πυρκαγιά χρειάζεται χρόνο για να αντιµετωπιστεί. Οι πυροσβέστες έχουν µια ξεχωριστή αντίληψη. Βάζουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο και πολλές φορές αισθάνονται ότι µπορούν να αντέξουν περισσότερα απ’ ό,τι οι υπόλοιποι άνθρωποι».

Ο Χένρι Κίσινγκερ, 95 ετών, πρύτανης της διπλωµατίας του Ψυχρού Πολέµου, ενδιαφέρεται για το παρελθόν αλλά και για το µέλλον. Πρόσφατα έγραψε ένα τροµακτικό άρθρο για την τεχνητή νοηµοσύνη στο περιοδικό «Atlantic», όπου συγκρίνει την ανθρωπότητα σήµερα µε τους Ινκας πριν από την άφιξη των Ισπανών και της ευλογιάς. Θεωρεί ότι ο Πούτιν είναι βγαλµένος από βιβλίο του Ντοστογέφσκι. Και ο Τραµπ; «Μία από εκείνες τις φιγούρες που εµφανίζονται ως ατύχηµα για να µαρκάρουν το τέλος µιας εποχής».

Ηταν η χορογράφος της τελετής έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας και της πρώτης υποβρύχιας παράστασης χορού. Τώρα η ταλαντούχα Αποστολία Παπαδαμάκη εμπνεύστηκε από τη χώρα των ονείρων και το φως του Απόλλωνα, καλώντας τους λίγους τυχερούς σε μια εμπειρία γύρω από τον ναό του Επικούριου Απόλλωνα στη Φιγαλία. Εκεί, όλοι μαζί στοχάστηκαν πάνω στο φως και το σκοτάδι, τα όνειρα, τη φαντασία και την τέχνη. Μια τελετουργική εγκοίμηση με τις αρχαίες αρχές: ισχύς, κάλλος και αρμονία.