Το νέο Audi Q3 αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά στα τέλη του 2018. Πρόκειται για τη δεύτερη γενιά, που ενισχύεται σε όλους τους τομείς, δηλαδή, την τεχνολογία, τη συνδεσιμότητα, τα συστήματα υποβοήθησης κ.α. Το νέο μοντέλο επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά, την πρόθεση της γερμανικής φίρμας να έχει δυνατούς εκπροσώπους στην πιο δημοφιλή κατηγορία.

Το Q3 είναι ένα από τα πιο εμπορικά της SUV, και πλέον, ατενίζει το μέλλον με ακόμη μεγαλύτερη αισιοδοξία. Θα έχει μεγαλύτερους χώρους, θα προσφέρει νέες υπηρεσίες στον οδηγό – μέσω των συστημάτων υποβοήθησης – και φυσικά μεγαλύτερους και πιο άνετους χώρους.

Ειδικότερα, χάρη στους μεγάλους χώρους και τις αμέτρητες πρακτικές διευκολύνσεις αλλά και το νέο ψηφιακό κόκπιτ με το προηγμένο σύστημα MMI με οθόνη αφής, το νέο μοντέλο ανεβάζει τον πήχη έναντι του σκληρού ανταγωνισμού του.

Εξωτερικά, διαθέτει νέα σχεδίαση, εμπρός ξεχωρίζει το το οκτάγωνο μοτίβο της μάσκας Singleframe με τις μεγάλες εισαγωγές αέρα, με προβολείς Matrix LED ενώ θα υπάρχουν αρκετές σχεδιαστικές παραβολές από το quattro DNΑ της Audi.

Το μήκος του φτάνει τα 4.48 μέτρα, είναι πιο μεγάλο από το απερχόμενο, ενώ και το πλάτος είναι αυξημένο κατά 25 χλστ. και φτάνει τα 1.856 χλστ. Είναι κατά 5 χλστ. χαμηλότερο από το αμάξωμα του Q3 της πρώτης γενιάς –ενώ στο μεταξόνιο έχουν προστεθεί 77 χλστ. φτάνοντας τα 2.680 χλστ., διασφαλίζοντας μεγαλύτερους χώρους για τους επιβάτες.

Πέντε επιβάτες θα βρουν πολύ άνετο, σύμφωνα με τη γερμανική φίρμα, το εσωτερικό του μοντέλου, ενώ εκτός από τις πολλαπλές θήκες, τα πίσω πίσω καθίσματα σύρονται εμπρός/πίσω κατά 150 χιλιοστά.

Ο χώρος αποσκευών προσφέρει συνολικά 530 ή 675 λίτρα και αυξάνεται στα 1.525 λίτρα με τις πλάτες των καθισμάτων διπλωμένες.

Οι οθόνες είναι όλες ψηφιακές, μιας και η Audi αποτάσσει κάθε αναλογικό όργανο. Μια από τις εκδόσεις προσφέρει ψηφιακό πίνακας οργάνων με οθόνη διαγώνιου 10,25 ιντσών, που μπορεί να αναβαθμιστεί στις 12,5 ίντσες,. Όλα αυτά ο οδηγός μπορεί να τα χειρίζεται από το πολυλειτουργικό τιμόνι. Το MMI radio plus περιλαμβάνει επίσης μια οθόνη αφής διαγώνιου 8,8 ιντσών που βρίσκεται στο μέσο του ταμπλό ενώ στην κορυφαία έκδοση εξοπλισμού ανεβαίνει στις 10,1 ίντσες. Μεταξύ των νέων στοιχείων συνδεσιμότητας, σημειώστε, ότι το σύστημα πλοήγησης, μπορεί να αναγνωρίζει τις προτιμήσεις του οδηγού βάσει προηγούμενων διαδρομών, χρησιμοποιώντας δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για τη συνολική κατάσταση της κυκλοφορίας στους δρόμους.

Πλήρης είναι η γκάμα σε συστήματα υποβοήθησης, με το νέο Q3 να μπορεί να διατηρεί αυτόματο τη λωρίδα κυκλοφορίας και να παρεμβαίνει όταν ο οδηγός κάνει κάποιο λάθος, χρήσιμο είναι το σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης (park assist), ενώ πλέον, η γκάμα αυτών ενισχύεται από το σύστημα ελέγχου διασταύρωσης (cross traffic assist), το σύστημα πρόληψης και αποφυγής σύγκρουσης (Audi pre sense front safety system) κ.α.

Θα προσφέρεται με τρεις κινητήρες βενζίνης και έναν ντίζελ με το εύρος ισχύος να εκτείνεται από τους 150 έως τους 230 ίππους.