• Ιρανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή στο Ομάν, εν μέσω εντεινόμενης κρίσης.
  • Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ άφησε να εννοηθεί η πιθανότητα στρατιωτικής δράσης κατά του Ιράν, εξαιτίας της καταστολής των διαδηλώσεων, ενώ πιέζει για συμφωνία στο πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.
  • Ιρανικές προειδοποιήσεις αναφέρουν ότι σε περίπτωση αμερικανικής επίθεσης, το Ιράν θα απαντήσει άμεσα, με στόχο πιθανώς τις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στον Κόλπο.

Ένα από τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά πρακτορεία του Ιράν μετέδωσε τις τελευταίες ημέρες, χωρίς κανένα σχόλιο, φωτογραφίες των αμερικανικών βάσεων στη Μέση Ανατολή, εν μέσω της κρίσης μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης, αν και εντός της εβδομάδας αναμένονται συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ άφησε να πλανάται η απειλή ανάληψης στρατιωτικής δράσης εναντίον του Ιράν, λόγω της καταστολής των διαδηλώσεων, ενώ πλέον πιέζει τους Ιρανούς να συνάψουν μια συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Ιρανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν σήμερα ότι οι συνομιλίες μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν θα διεξαχθούν την Παρασκευή στο Ομάν. Στην περίπτωση όμως που οι ΗΠΑ εξαπολύσουν κάποια επίθεση, οι Ιρανοί αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι θα απαντήσουν αμέσως, αναφέροντας ως πιθανούς στόχους τις στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στην περιοχή του Κόλπου.

Σε αυτό το φόντο, το πρακτορείο Fars, που πρόσκειται στις δυνάμεις ασφαλείας, αναρτά εδώ και δύο ημέρες φωτογραφίες ορισμένων αμερικανικών βάσεων, με μοναδική λεζάντα την ημέρα και την ημερομηνία λήψης, με βάση το ιρανικό ημερολόγιο.

Την Τρίτη παρουσίασε μια αεροφωτογραφία της Αλ Ντάφρα, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την οποία χρησιμοποιούν οι αμερικανικές και οι γαλλικές δυνάμεις. Σήμερα, είχε σειρά η αεροπορική βάση Ίσα του Μπαχρέιν, όπου σταθμεύουν αμερικανικά αεροσκάφη.

Οι φωτογραφίες προκάλεσαν ανησυχία στο Παρίσι.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν τόνισε ότι:«Προφανώς, είμαστε σε επαγρύπνηση, έχουμε λάβει όλα τα μέτρα ώστε οι στρατιώτες μας που βρίσκονται εκεί να εργάζονται υπό τις μέγιστες συνθήκες ασφαλείας».

Σύμφωνα πάντως με το Γαλλικό Πρακτορείο, δεν υπάρχει κάποια ένδειξη προς το παρόν ότι οι φωτογραφίες που δημοσιοποίησε το πρακτορείο Fars είναι πρόσφατες.

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.