Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Τρίτης 24 Ιουνίου στις Αρχές στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου μετά τον εντοπισμό εκρηκτικών σε υπαίθριο χώρο στο ύψος της οδού Τανταλίδου .
Σύμφωνα με πληροφορίες, πολίτης που περνούσε από την περιοχή, εντόπισε ύποπτα αντικείμενα στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης και ειδοποίησε αμέσως το 100. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., ενώ ενεργοποιήθηκε άμεσα το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), προκειμένου να εξετάσει τα ευρήματα και να εξασφαλίσει την ασφάλεια της περιοχής.
Κατά την επιτόπια έρευνα των αρχών εντοπίστηκαν τέσσερις πλάκες εκρηκτικής ύλης τύπου C4, οι οποίες βρέθηκαν συσκευασμένες μέσα σε σακούλες και κρυμμένες σε θάμνους. Συμφωνα με πληροφορίες που έχουν tanea.gr, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για παλιό και πιθανώς ξεχασμένο υλικό.
Εξειδικευμένα κλιμάκια από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ) και τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (ΔΑΕΕΒ) κλήθηκαν στο σημείο, προκειμένου να αναλύσουν τα εκρηκτικά και να ερευνήσουν τις συνθήκες υπό τις οποίες βρέθηκαν.
Το ΤΕΕΜ αναμένεται να εξετάσει το κατά πόσο η εκρηκτική ύλη παραμένει ενεργή και λειτουργική, ενώ οι αρχές δεν αποκλείουν κανένα ενδεχόμενο — από εγκληματική ενέργεια έως και πιθανή παλαιά κρύπτη που δεν είχε εντοπιστεί μέχρι σήμερα.
Ρεπορτάζ: Κατερίνα Νώντα
- Π. Μαρινάκης: «H πολιτεία δεν πρόκειται να δείξει την οποιαδήποτε ανοχή σε παραβατικές συμπεριφορές- Ο νόμος θα εφαρμοστεί, χωρίς αστερίσκους»
- Κακοκαιρία Byron: Επιμένει και το Σάββατο – Η εξέλιξή της τις επόμενες ώρες
- Σφοδρή σύγκρουση αγροτών και αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη: Επικίνδυνοι ελιγμοί και εντάσεις στο αεροδρόμιο







