Στο χθεσινό γκραν πρι στο Μονακό είδαμε τέσσερις οδηγούς να διεκδικούν την pole position μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Οι αγώνες, ωστόσο, σε αυτή τη στενή και γεμάτη στροφές διαδρομή δεν προσφέρουν πολλές ευκαιρίες για προσπεράσεις.

Επίσης, ο  αγώνας ολοκληρώθηκε σε 100 λεπτά, με τον νικητή να έχει μέση ωριαία ταχύτητα 155 km/h.

Εκμεταλλευόμενες τις δύο υποχρεωτικές αλλαγές ελαστικών, οι Williams και οι Racing Bulls ακολούθησαν μία εκνευριστική, αλλά στρατηγικά αποτελεσματική τακτική: ο Λώσον καθυστερούσε εσκεμμένα όσους βρίσκονταν πίσω του, ενώ ο Χάντζαρ πραγματοποίησε δύο pit stop, διατηρώντας την έκτη θέση.

Αν εκείνη τη στιγμή έβγαινε αυτοκίνητο ασφαλείας, ο Γάλλος θα μπορούσε να διεκδικήσει ακόμη και κάτι παραπάνω. Ακριβώς την ίδια τακτική ακολούθησαν και οι Williams, οι οποίες, καθυστερώντας τους υπόλοιπους, εξασφάλισαν τις δύο τελευταίες βαθμολογούμενες θέσεις της δεκάδας. Το πέσιμο της καρό σημαίας βρήκε τον Λάντο Νόρις να πανηγυρίζει ένα εντυπωσιακό χατ-τρικ: νίκη, pole position και ταχύτερο γύρο αγώνα. Έχοντας χαρίσει το Σάββατο στη McLaren την πρώτη της pole position στο Μονακό μετά από 18 χρόνια, ο Άγγλος πέτυχε την Κυριακή την πρώτη νίκη της ομάδας στο Πριγκιπάτο μετά από 17 χρόνια.

Η τελευταία φορά που μονοθέσιο της McLaren είχε κερδίσει εκεί, ήταν το 2008, όταν ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος φέτος τερμάτισε πέμπτος, πήρε την πρώτη του νίκη στο Μονακό. Αυτή ήταν η έκτη νίκη του Νόρις στη Formula 1 και η δεύτερη φετινή, μετά από εκείνη στον εναρκτήριο γύρο της σεζόν στην Αυστραλία. Ο οδηγός της McLaren σημείωσε επίσης το τρίτο χατ-τρικ της καριέρας του, μετά από εκείνα στο Ζάντβορτ το 2024 και στη Μελβούρνη φέτος.

Η McLaren, πλέον, μετρά 195 νίκες στο ενεργητικό της και εδραιώνει τη θέση της ως η πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία του GP Μονακό, με 16 νίκες.