Νέα γκάφα πήγε να κάνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ. Την ώρα που διάβαζε το ότοκιου, ο απερχόμενος πρόεδρος διάβασε μία οδηγία που οι σύμβουλοι του είχαν γράψει για τον ίδιο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Daily Mail, την ώρα που ο Τζο Μπάιντεν θα απένειμε το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας στον Γενς Στόλτενμπεργκ ακούγεται να διαβάζει μια οδηγία λίγων λέξεων προς το εαυτό του: «Φωνάξτε τον στρατιωτικό βοηθό». Ωστόσο, τα χειροκροτήματα «έπνιξαν» τα λόγια του Μπάιντεν και έσωσαν… κάπως την ομιλία του.

Όταν ο Μπάιντεν απένειμε το μετάλλιο στον Γενς Στόλτενμπεργκ

Κρας τεστ για τον Μπάιντεν η παρουσία του στη Σύνοδο

Ο Μπάιντεν αντιμετωπίζει μια δοκιμασία των αντοχών του, συμμετέχοντας στην σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ. Αμερικανοί πολίτες και ηγέτες του εξωτερικού παρακολουθούν αν μπορεί να αντέξει παρά την παρουσία που είχε στο ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Μια ισχυρή επίδοση στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ θα έχει ως αποτέλεσμα να ανανεώσει την εμπιστοσύνη των συμμάχων του που ανησυχούν ότι μια νίκη του Τραμπ θα μπορούσε να οδηγήσει στην επιστροφή της απομόνωσης των ΗΠΑ.

Το τριήμερο τεστ καταλληλότητας ξεκίνησε το βράδυ της Τρίτης, όταν ο Μπάιντεν, 81 ετών, άνοιξε τις εργασίες της 75ης επετείου του οργανισμού. Θα συνεχιστεί με συναντήσεις και δείπνο με παγκόσμιους ηγέτες την Τετάρτη και θα συσσωρευτεί σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη.

Η ομιλία του Μπάιντεν ήταν σχετικά χωρίς λάθη και τα λόγια του ήταν δυνατά, αλλά η εστίασή του παρέμεινε στο οτοκιού που είχε μπροστά του. Παρά ταύτα προσπάθησε να πει μια ιστορία για το ότι ζήτησε από τον Στόλτενμπεργκ να παραμείνει επικεφαλής του ΝΑΤΟ.

«Συνειδητοποίησα ότι μιλούσα στη σύζυγό σας. Σου ζήτησα προσωπικά να παρατείνεις την υπηρεσία σου», είπε ο Μπάιντεν και στη συνέχεια γέλασε. ‘Συγχωρέστε με. Έβαλες τα δικά σου σχέδια σε αναμονή. Δεν δίστασες’.

Δείτε το βίντεο