Λένε ότι τα σκουπίδια του ενός είναι ο θησαυρός του άλλου και η παρακάτω ιστορία το αποδεικνύει περίτρανα.

Στην εποχή του διαδικτύου, υπάρχουν δεκάδες τρόποι για να βγάλεις κάποιος χρήματα.

Ένα άτομο που αποφάσισε να το κάνει αυτό πράξη  είναι ο Leonardo Urbano, 30 ετών, από την Αυστραλία.  Μόνο το 2023 έβγαλε το επιβλητικό ποσό 66.000 δολαρίων.

Πώς τα κατάφερε; Συλλέγοντας σκουπίδια

Όταν λέμε «σκουπίδια», δεν εννοούμε τα γνωστά απορρίμματα, αλλά πράγματα όπως έπιπλα και ρούχα.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, ο Leonardo περνούσε τις μέρες του ψάχνοντας σε σωρούς σκουπιδιών στο Σίδνεϊ με την ελπίδα να βρει κρυμμένα… διαμάντια.

Μερικά από τα αγαθά που έπεσαν στα χέρια του ήταν ψυγεία, τσάντες Fendi και κοσμήματα – για να αναφέρουμε μερικά.

Στη συνέχεια, ο Λεονάρντο πωλούσε αυτά τα αντικείμενα στο διαδίκτυο σε πλατφόρμες όπως το Facebook Marketplace.

Στην Αυστραλία, τα τοπικά συμβούλια προσφέρουν δωρεάν αποκομιδή σκουπιδιών.

«Ο καθαρισμός του δήμου είναι μια δωρεάν υπηρεσία αποκομιδής απορριμμάτων που προσφέρεται από τα τοπικά συμβούλια στην Αυστραλία», εξηγεί ο ιστότοπος Sydney City Rubbish.«Η τοπική ομάδα διαχείρισης απορριμμάτων θα έρθει και θα συλλέξει δωρεάν ορισμένα αντικείμενα από το σπίτι σας. Συνήθως, αυτό προσφέρεται δύο φορές το χρόνο για τους κατοίκους. Ωστόσο, ορισμένα δημοτικά συμβούλια μπορεί να έχουν διαφορετική συχνότητα, όπως μία φορά το τρίμηνο».

Αλλά μέχρι να κανονιστούν αυτές οι καθαριότητες, πολλοί άνθρωποι θα εγκαταλείψουν τα αντικείμενά τους στην άκρη του δρόμου, κάτι που φαντάζει ιδανικό για ανθρώπους σαν τον Leonardo που κυνηγούν κρυμμένους θησαυρούς.

Κάποια από τα ευρήματα σοκάρουν

«Μπορούσες να δεις βουνά από πράγματα – κυριολεκτικά, βουνά. Και τότε είναι που βρίσκω τα περισσότερα πράγματα», δήλωσε ο Leonardo, σύμφωνα με το NBC Los Angeles. «Εκεί θα βρίσκονται τα μεγάλα αντικείμενα, όπως ψυγεία, ντουλάπες και καναπέδες».

Μερικά από τα πιο ακριβά του ευρήματα έχουν εκπλήξει τους φίλους του.

«Οι φίλοι μου σοκάρονται με το πόσα καλά ρούχα, καταλήγουν στα σκουπίδια», λέει ο Leonardo.

Μερικά από τα αντικείμενα που ανακάλυψε πέρυσι περιλαμβάνουν πάνω από 50 τηλεοράσεις, πάνω από 20 πλυντήρια ρούχων, 50 υπολογιστές/φορητούς υπολογιστές και 30 ψυγεία.

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα ευρήματά του ήταν ένας πίνακας ζωγραφικής του δύο φορές φιναλίστ του βραβείου Archibald, Dapeng Liu, που πιστεύεται ότι αξίζει 3.000 δολάρια.

Ο Λεονάρντο ξέθαψε επίσης μια ιταλική καφετιέρα αξίας 400 δολαρίων.

Εντυπωσιακό!