Έχουν περάσει 44 χρόνια από τότε που βρήκε το Panda από την γραμμή παραγωγής, το πρώτο μοντέλο. Σήμερα, η φίρμα παρουσίαζει τη νέα γενιά, που κάνει στροφή σε ότι γνωρίζαμε για το μικρό της μοντέλο. Είναι πλούσιο σε τεχνολογία, ενώ παραμένει πιστό στα αστικά του καθήκοντα.

Το καινοτόμο σχέδιο της FIAT είναι να δημιουργεί αυτοκίνητα στην ίδια παγκόσμια  πλατφόρμα Smart Car. Ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα οχήματα της κατηγορίας Β για το μοναδικό του συμπαγές μήκος, μόλις 3,99 μέτρα – κάτω από τον μέσο όρο της κατηγορίας των 4,06 μέτρων και φυσικά είναι σχεδιασμένο στην Ιταλία στο Centro Stile στο Τορίνο, το Fiat Grande Panda.

Το πλήρως ηλεκτρικό Grande Panda να φέρει τον ηλεκτροκινητήρα ισχύος 113 ίππων από το Citroen e-C3, μαζί με την μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) των 44 kWh για αυτονομία 320 χλμ..

Ο Olivier Francois, Διευθύνων Σύμβουλος της FIAT και Stellantis Global CMO, δήλωσε: “Ο καλύτερος τρόπος για να γιορτάσουμε τα 125 χρόνια της FIAT είναι να αρχίσουμε να γράφουμε τις πρώτες σελίδες του μέλλοντός μας, ξεκινώντας με το νέο Grande Panda. Σχεδιασμένο στο Τορίνο της Ιταλίας από το Centro Stile μας, το νέο δημιούργημα της FIAT ενσωματώνει τις αξίες του προδρόμου της. Αυτό το συμπαγές αυτοκίνητο βασίζεται σε μια παγκόσμια πλατφόρμα, δίνοντας στην Μάρκα την ευκαιρία να επεκτείνει την παγκόσμια εμβέλειά της.