Ο Ολυμπιακός για πολλοστή φορά στέκεται στο πλευρό της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιά, καθώς η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση που έλαβε χώρα την Πέμπτη (13/6) στο Ανοικτό Θέατρο Βεάκειο.

Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

Για μία ακόμη φορά ο Ολυμπιακός ήταν δίπλα στη Μητρόπολη Πειραιά, δίνοντας το παρών σε εκδήλωση που έλαβε χώρα την Πέμπτη (13/6) στο Ανοικτό Θέατρο Βεάκειο, στον Πειραιά. Συγκεκριμένα, ο Γενικός Διευθυντής και Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς, μαζί με τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του «Γ. Καραϊσκάκης», Βασίλη Βασιλειάδη, βρέθηκαν στην εκδήλωση τελετής λήξης των εκπαιδευτικών δράσεων της Μητρόπολης Πειραιά.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης δόθηκαν εκατοντάδες «ερυθρόλευκα» δώρα, προσφορά της ΠΑΕ Ολυμπιακός, στα παιδιά των σχολείων. Η ερυθρόλευκη ΠΑΕ συνέχισε έτσι την κοινωνική της δράση προσφέροντας και συμβάλλοντας ξανά στο μεγάλο έργο της Μητρόπολης Πειραιά.

Στο Βεάκειο Θέατρο, εκατοντάδες μικροί μαθητές των εκπαιδευτηρίων της Μητρόπολης είχαν ετοιμάσει μία όμορφη εκδήλωση για τους γονείς και τους επισκέπτες που έδωσαν το «παρών», ενώ παράλληλα προβλήθηκε βίντεο με την τεράστια επιτυχία του Ολυμπιακού, την κατάκτηση του UEFA Europa Conference League. Κατά τη διάρκεια της προβολής του βίντεο τα παιδιά τραγουδούσαν τον ύμνο του Ολυμπιακού και χειροκρότησαν τη στιγμή που η ομάδα σήκωνε το Ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Παράλληλα, ο Μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ πρόσφερε αναμνηστικά δώρα στους κ.κ. Κώστα Καραπαπά και Βασίλη Βασιλειάδη, τιμώντας τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Σε δήλωσή του ο Μητροπολίτης, τόνισε: «Αυτό που έχω εγώ να πω, είναι πως εδώ είναι Πειραιάς και εδώ θα χτυπά πάντα η καρδιά του Ολυμπιακού. Ενός συλλόγου που εκφράζει το ευ αγωνίζεσθαι. Ο πρόεδρος είναι ο μεγάλος ευεργέτης των εκπαιδευτηρίων της Μητροπόλεως, εκείνος συνέστησε, εξόπλισε και δημιούργησε το Λύκειο του εκπαιδευτηρίου. Αισθανόμαστε βαθιά την ευγνωμοσύνη και την αγάπη για την προσφορά των ανθρώπων του Ολυμπιακού στην πόλη μας, στη νεολαία μας, στον αθλητισμό μας και στον πολιτισμό. Τους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για τη βοήθειά τους σε κάθε αγαθό έργο και εύχομαι να έχουν πάντα δύναμη και πάντα να ευλογεί τη ζωή τους ο Θεός».

Από την πλευρά του ο Κώστας Καραπαπάς απευθυνόμενος σε όλο τον κόσμο που ήταν στο Βεάκειο, είπε: «Αυτό που θέλω να πω είναι πως αυτή η χρονιά για εμάς ξεκίνησε δύσκολα, με αντιξοότητες και δυσκολίες και κατέληξε μαγικά, με έναν τρόπο εκπληκτικό και μας έκανε όλους υπερήφανους. Θέλω να πω τι συνέβη ενδιάμεσα, όταν ήρθαν οι δυσκολίες, τα προβλήματα, τα άσχημα αποτελέσματα. Δεν τα παρατήσαμε, συνεχίσαμε με δύναμη και πίστη και φτάσαμε σε αυτόν τον θρίαμβο. Όλοι ως οικογένεια, μαζί με όλους τους Πειραιώτες, όλους τους Έλληνες και πάντα με την Πειραϊκή εκκλησία δίπλα μας. Έτσι είναι και η ζωή. Μπορεί να έχει δυσκολίες, αλλά με ψηλά το κεφάλι πάντα δίνουμε τον καλό αγώνα και στο τέλος θα είμαστε νικητές, έτσι έχουμε μάθει, έτσι συνεχίζουμε. Να ευχαριστήσουμε τον Μητροπολίτη μας γιατί ένα μεγάλο κομμάτι απ’ αυτήν τη δύναμη και την πίστη μας τη δίνει εκείνος με την αγάπη του».

Ο Βασίλης Βασιλειάδης δήλωσε: «Ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Ολυμπιακός λαός θα βρίσκεται στο πλευρό του δέσποτα και της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιά για να συνεχίσει το έργος της και να προχωρήσει ακόμη ψηλότερα. Να είστε καλά δέσποτα, να είστε υγιής, δυνατός και χαρούμενος να προσφέρετε στην κοινωνία του Πειραιά».