Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στη διάρκεια της προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή για την ακρίβεια και στην αισχροκέρδεια.

«Πολλοί από τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται θα σκέφτηκαν ότι θα αφήσετε τους καβγάδες για να δώσετε απαντήσεις για την ακρίβεια, ότι θα γίνει ουσιαστική αντιπαράθεση δύο εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές. Μάταια το πίστεψαν για όσους μίλησαν μέχρι τώρα» τόνισε στην αρχή της ομιλίας του.

«Χασμουρητά και απέχθεια φέρνετε στον κόσμο. Ο κ. Μητσοτάκης παριστάνει τον ανήξερο για την ακρίβεια και μιλάει για εισαγόμενη άνοδο των τιμών» τόνισε για να προσθέσει ότι «έχετε προωθήσει την αύξηση των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων της ΕΕ».

Σε άλλο σημείο, ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στην εκτόξευση του κόστους του ρεύματος και τόνισε ότι «ψηφίσατε την κοινή αγροτική πολιτική (ΚΑΠ) της ΕΕ που είναι – όπως είπε – υπεύθυνη για το υπέρογκο κόστος παραγωγής και την τεράστια απόκλιση τιμών από το χωράφι στο ράφι.

«Οι φόροι αποτελούν το 25% της τιμής των προϊόντων και την ίδια στιγμή ο μέσος μισθός βρίσκεται στα επίπεδα του 2009» τόνισε.

Αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, τόνισε πως οι συντάξεις έχουν καταντήσει  φιλοδωρήματα.

Ο κ. Κουτσούμπας αναρωτήθηκε γιατί κυβέρνηση και αντιπολίτευση αναφέρονται στο μέσο όρο της ΕΕ και όχι στην πραγματικότητα.

«Δεν μπορείτε λόγω των δεσμεύσεων σας να αμφισβητήσετε την πολιτική της ΕΕ» είπε χαρακτηριστικά.

«Τι δεν αγγίζετε; Τα τεράστια κέρδη που έχουν οι μεγάλοι όμιλοι» σημείωσε και πρόσθεσε.

«Δεν αγγίζετε τις δεσμεύσεις της ΕΕ για ματωμένα πλεονάσματα, τους ειδικούς φόρους σε ρεύμα και καύσιμα, δεν αγγίζετε την αύξηση των στρατιωτικών δαπανών».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε: «Εμείς δεν κοροϊδεύουμε τον λαό. Κάποιος πρέπει να πληρώσει. Πρέπει να χάσει από τα κέρδη του το μεγάλο κεφάλαιο για να ανακουφιστούν οι πολίτες».