Λίγες ώρες απομένουν για την επίσημη έναρξη του 68ου μουσικού διαγωνισμού της Eurovision.

Όλες οι χώρες έχουν παρουσιάσει τις συμμετοχές τους, έχουν κάνει και τις πρώτες τους πρόβες και το ερώτημα πλέον είναι ένα: Ποια χώρα θα κερδίσει το φετινό τρόπαιο;

Όσον αφορά στην ελληνική συμμετοχή και συγκεκριμένα στο «Ζάρι» της Μαρίνας Σάττι, όσο πλησιάζουμε στις ημέρες του ημιτελικού και του μεγάλου τελικού, τόσο το τραγούδι όσο και το βίντεο κλιπ παραμένει στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Το «Ζάρι» αρέσει πολύ στους απανταχού Eurofans, ωστόσο το παράδοξο είναι ότι… πέφτει στα στοιχήματα, παρά το γεγονός ότι στις προβλέψεις του televoting (δηλαδή των ψήφων των τηλεθεατών) βρίσκεται μέσα στην πρώτη τριάδα.

Οι Σουηδοί φέτος έχουν ετοιμάσει πολλές εκπλήξεις τόσο για τις δυο βραδιές του ημιτελικού, όσο και για τον μεγάλο τελικό.

Με λιγότερες από 24 ώρες να απομένουν για την έναρξη του πρώτου ημιτελικού εμείς μαζέψαμε και σας παρουσιάζουμε έξι πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να ξέρετε εν όψει του φετινού διαγωνισμού.

Ποια είναι αυτά;

  1. Η Μαρίνα Σάττι θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα με ένα το «Ζάρι», ένα τραγούδι που φέρει έντονα έθνικ και πολυπολιτισμικά στοιχεία.
  2. Ξεκάθαρο φαβορί για τη φετινή νίκη δεν υπάρχει. Κροατία και Ελβετία κονταροχτυπιούνται στα «στοιχήματα» για την πρώτη θέση. Μέσα στα φαβορί είναι και Ουκρανία και Ιταλία.
  3. Η Ελλάδα κυμαίνεται από την 7η έως την 9η θέση, ωστόσο η Μαρίνα Σάττι στοχεύει πολύ ψηλότερα!
  4. Για πρώτη φορά φέτος οι χώρες που προκρίνονται απ’ ευθείας στον Μεγάλο Τελικό -οι Big Five και η περσινή νικήτρια- θα παρουσιάσουν τις συμμετοχές τους ζωντανά στους ημιτελικούς.
  5. Το βράδυ του τελικού, η ψηφοφορία θα ανοίξει λίγο πριν την εκτέλεση του πρώτου τραγουδιού κι όχι στο τέλος, όπως γινόταν τις προηγούμενες χρονιές.
  6. Τόσο η Έλενα Παπαρίζου, όσο και η Ελένη Φουρέιρα θα τραγουδήσουν στη φετινή Eurovision.