Τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Τετάρτης ο Χάρης Αθητάκης, συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος, ξεκίνησε από το σπίτι του στα Λενταριανά Χανίων με προορισμό τα Σφακιά.

Σκάρωσε μια μαντινάδα: «Φεύγοντας προσευχήθηκα στων εκατό Αγίων, να φτάξω μέσω Σαμαριάς στη χώρα των Σφακίων» και ξεκίνησε.

Ο 65χρονος πεζοπόρος για να φτάσει στον προορισμό του διέσχισε και το φαράγγι της Σαμαριάς. Πέρασε μέσα από τα χωριά Αγυιά, Αλικιανό, Φουρνέ Λάκκους, Ομαλό, Ξυλόσκαλο, Σαμαριά, Αγία Ρουμέλη, Άγιο Παύλο, Μάρμαρα, Λύκο, Φοίνικα, Λουτρό και έφτασε στα Γλυκά Νερά το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης, μετά από 18 ώρες και 47 λεπτά με το έξυπνο ρολόι που φορούσε να δείχνει 119.936 βήματα!

«Περπατάω από παιδί» είπε ο Χάρης Αθητάκης στην ΕΡΤ Χανίων. «Μικρός έφευγα από το σπίτι μας στην Ανώπολη, πήγαινα στο Λουτρό να κάνω μια βουτιά και γυρνούσα τρέχοντας σπίτι μη με πάρει χαμπάρι η μάνα μου! Μετά πήγα φαντάρος στις ειδικές δυνάμεις, πρώτα στο μεγάλο Πεύκο και μετά στη μοίρα αμφιβίων καταδρομών στη Ρόδο και εκεί περπατούσαμε πολύ. Κάνω πολλές διαδρομές κυρίως στο Ακρωτήρι Χανίων. Ξεκινάω πάντα νύχτα με μια κάτσουνα, νερό και μια σοκολάτα για φαγητό. Δεν σταματάω ποτέ πάνω από δύο τρία λεπτά το περπάτημα. Αν σταματήσεις δέκα λεπτά μετά τελείωσες, δεν βγαίνει η διαδρομή».

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook περιέγραψε τη διαδρομή και δημοσίευσε φωτογραφικό υλικό.

«Η πιο ζόρικη διαδρομή»

Ο Χάρης Αθητάκης έχει περπατήσει πολλές μεγάλες διαδρομές, Ελαφονήσι, Ρέθυμνο, Ανώπολη, Βρύσες. Η πιο δύσκολη όμως μέχρι σήμερα ήταν τον περασμένο Αύγουστο, όταν πάλι ξεκίνησε από το σπίτι του μεσάνυχτα για να πάει να προσκυνήσει τον Άη Γιάννη στο ακρωτήρι Σπάθα Κισάμου. «Η πιο ζόρικη διαδρομή ήταν στο Γκιώνα. Έφτασα το πρωί, προσκύνησα και στην επιστροφή μέχρι τα Χανιά είχε καύσωνα. Σε μέρη που δεν έχει νερό, πηγαίνω την προηγούμενη και αφήνω νερά κατά μήκος της διαδρομής. Άλλο όμως 25 βαθμοί και άλλο 38. Όταν γύριζα σταματούσα σε μαγαζιά, έπαιρνα νερό και το έριχνα στο κεφάλι μου» είπε στην ΕΡΤ Χανίων.