Το ημερολόγιο έγραφε 6 Μαΐου του 2004 όταν «Τα Φιλαράκια» μας είπαν το τελευταίο «αντίο».

Το επεισόδιο με τίτλο «The Last One» προβλήθηκε, βάζοντας τέλος σε μια από τις πιο αγαπημένες σειρές που πέρασαν ποτέ από την τηλεόραση.

Μετά από δέκα συναρπαστικές σεζόν γεμάτες γέλιο, δάκρυα και συγκινήσεις, το θρυλικό σόου έφτασε στο τέλος του, με το τελευταίο επεισόδιο να μεταδίδεται σε ολόκληρο τον κόσμο σημειώνοντας ρεκόρ τηλεθέασης, καθώς 52,5 εκατομμύρια άτομα συντονίστηκαν στους δέκτες τους για να παρακολουθήσουν για τελευταία φορά των Ρος (Ντέιβιντ Σουίμερ), Ρέιτσελ (Τζένιφερ Άνιστον), Τσάντλερ (Μάθιου Πέρι), Μόνικα (Κόρτνεϊ Κοξ), Τζόι (Ματ ΛεΜπλανκ) και Φοίβη (Λίζα Κούντροου).

Το φινάλε ήταν τότε το τέταρτο μεγαλύτερο σε τηλεθέαση φινάλε σειράς στην αμερικάνικη τηλεοπτική ιστορία, ενώ μεταδόθηκε ζωντανά και στις γιγαντοοθόνες της Times Square στη Νέα Υόρκη.

Τι είδαμε στο τελευταίο επεισόδιο

Στο τελευταίο επεισόδιο είδαμε τον Ρος και τη Ρέιτσελ να τα ξαναβρίσκουν. Την Μόνικα και τον Τσάντλερ να μετακομίζουν στα προάστια με τα νεογέννητα δίδυμά τους. Επίσης, η παρέα των έξι βρέθηκε ξανά στο διαμέρισμα όπου έγιναν πρακτικά όλα και αποφασίζουν να πιουν έναν αποχαιρετιστήριο καφέ μαζί στο Central Perk. Στο τελευταίο πλάνο φεύγουν αγκαλιασμένοι.

Η επιθυμία του Μάθιου Πέρι

Οι πρωταγωνιστές παρέμειναν αγαπημένοι μεταξύ τους όλα τα χρόνια που ακολούθησαν.  Δυστυχώς όμως, ο ξαφνικός θάνατος του Μάθιου Πέρι, που υποδύθηκε τον Τσάντλερ, τους συγκόνισε όλους.

Ο ίδιος είχε γράψει για το τελευταίο επεισόδιο της σειράς, στα απομνημονεύματά του με τίτλο «Friends, Lovers and the Big Terrible» και είχε αποκαλύψει τη χάρη που είχε ζητήσει τότε από τη δημιουργό της σειράς Μάρτα Κάουφμαν.

Όπως έγραψε στο βιβλίο του, ο Πέρι παρακάλεσε τους δημιουργούς να πει την τελευταία ατάκα του επεισοδίου.

Οι δημιουργοί δέχτηκαν και πράγματι στην τελευταία σκηνή της σειράς, η Ρέιτσελ καθώς αποχωρούν από το διαμέρισμα, ρωτάει την υπόλοιπη παρέα μήπως πάνε για καφέ.

Ο Τσάντλερ απαντάει «βέβαια» και αμέσως μετά ρωτάει «πού να πάμε;», αφού ως γνωστόν, η παρέα έπινε καφέ μόνο στο Central Perk.

«Πριν από εκείνο το τελευταίο επεισόδιο, είχα πάρει τη Μάρτα Κάουφμαν σε μια μεριά. Κανείς άλλος δεν θα νοιαστεί για αυτό εκτός από εμένα, μπορώ να έχω την τελευταία γραμμή; Γι’ αυτό, καθώς όλοι βγαίνουμε από το διαμέρισμα, και η Ρέιτσελ έχει προτείνει έναν τελευταίο καφέ, πρέπει να κατεβάσω την αυλαία του Friends», είχε αποκαλύψει ο Πέρι στο βιβλίο του.

Η τελευταία σκηνή της σειράς