Μήνυμα από το 112 εστάλη σε όσους βρίσκονται στη Θεσσαλία ενόψει της κακοκαιρίας.

Καμπανάκι κινδύνου κρούουν τις τελευταίες ώρες οι μετεωρολόγοι για την κακοκαιρία που αναμένεται να χτυπήσει από σήμερα το μεσημέρι και προειδοποιούν για σφοδρά φαινόμενα και μεγάλα ύψη βροχής σε συγκεκριμένες περιοχές.

Το μήνυμα 112 που έλαβαν κάτοικοι και επισκέπτες της Θεσσαλίας:

Η ΕΜΥ σήμερα το μεσημέρι αναβάθμισε το δελτίο της σε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων αναφέροντας ότι στο στόχαστρο της κακοκαιρίας θα βρεθούν έξι περιοχές, ενώ συνεδρίασε στη Λάρισα το Περιφερειακό Συντονιστικό Οργανο Πολιτικής Προστασίας (ΠΕΣΟΠΠ) υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια.

Πριν την έναρξη της σύσκεψης ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι οι μετεωρολόγοι και η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου μιλούν για μία κακοκαιρία η οποία θα πλήξει -κατά κύριο λόγο- τις μεταπογευματινές, βραδινές ώρες και μέχρι τα ξημερώματα τη Θεσσαλία.

«Πηγαίνω εκεί καθ’ ότι η περιοχή είναι επιβαρυμένη και το πεδίο εκεί οπότε πρέπει να δείξουμε τη δέουσα προσοχή», επεσήμανε ο υπουργός προσερχόμενος στη σύσκεψη ενώ ανέφερε ότι η κακοκαιρία αναμένεται να περάσει και από άλλες περιοχές, όπως η Πιερία, η Βόρεια Εύβοια, οι Σποράδες, το Βορειοανατολικό Αιγαίο και ίσως ένα κομμάτι της Χαλκιδικής. «Επαναλαμβάνω, σύντομης χρονικής διάρκειας απ’ ότι φαίνεται με όγκο βροχής τα περίπου τα 90mm το 12ωρο ή στο σύνολο απ’ ότι βλέπω τα 120mm στο 24ωρο. Με βάση τις υποδομές οι οποίες είναι ταλαιπωρημένες και με προβλήματα στη Θεσσαλία από την προηγούμενη μεγάλη θεομηνία, νομίζουμε -και για αυτό έχουμε κινηθεί ήδη τα τελευταία 24ωρα- όλος ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να είναι έτοιμος και εκεί», υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας.