«Έχουμε βαρεθεί να μετράμε καμπάνιες, φιέστες και συγκρότηση ειδικών επιτροπών για την καταπολέμηση του bullying», σχολιάζει το ΚΚΕ για την έναρξη της εθνικής καμπάνιας από τον πρωθυπουργό για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας, τονίζοντας πως «η κυβέρνηση της ΝΔ, μάλιστα, συγκρότησε το 2019 Διακομματική Επιτροπή, η οποία δεν συνεδρίασε ποτέ!».

Υποστηρίζει πως είναι «για το ‘θεαθήναι’ οι κινήσεις της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, ενώ επιδιώκουν να περάσουν και αντιδραστικά μέτρα με αφορμή ένα υπαρκτό και οξυμένο πρόβλημα», για να σημειώσει πως «φτάνουν, μάλιστα, στο σημείο να ταυτίζουν μορφές της συλλογικής πάλης των μαθητών – με το πρόσχημα της παρεμπόδισης μαθήματος – με την ενδοσχολική βία, για να φέρουν από την πίσω πόρτα ακόμη μεγαλύτερη καταστολή».

«Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε»

«Φυσικά, είναι η κυβέρνηση και η πολιτική της ΕΕ που κυριολεκτικά παρεμποδίζουν το μάθημα, αφού εκπαιδευτικοί λείπουν ακόμα από τις τάξεις, σχολεία πλημμυρίζουν, πέφτουν σοβάδες στα κεφάλια των μαθητών και τα σχολεία κρίνονται ακατάλληλα», τονίζει το ΚΚΕ.

Όπως αναφέρει, «η μόνη αποτελεσματική, πραγματική και γνήσια αντιμετώπιση του bullying μπορεί να έρθει απ’ τη νεολαία και όλο τον λαό στον καθημερινό αγώνα για τις ανάγκες τους στη μόρφωση, στη δουλειά, τον αθλητισμό, την ψυχαγωγία».

«Κάνοντας καθημερινά πράξη την αλληλεγγύη, το σύνθημα ‘ένας για όλους και όλοι για έναν’ και απομονώνοντας πρακτικές, που γεννιούνται κι αναπτύσσονται στο έδαφος του ατομισμού, του ανταγωνισμού και όλων των σάπιων αξιών αυτού του συστήματος», προσθέτει, καταλήγοντας πως «όλα τα άλλα είναι ‘άλλα λόγια να αγαπιόμαστε’»…