H μέρα έγινε νύχτα για περίπου 4 λεπτά, με τη Σελήνη να κρύβει εντελώς τον Ήλιο σε μέρη της Βόρειας Αμερικής το απόγευμα της Δευτέρας.

Είναι η πρώτη φορά που μια ολική έκλειψη ηλίου πέρασε πάνω από την αμερικανική ήπειρο από το 2017.

Είναι η πρώτη φορά που μια ολική έκλειψη ηλίου θα περάσει πάνω από την ήπειρο από το 2017. Περισσότεροι από 30 εκατομμύρια άνθρωποι σε ένα πολυπόθητο κομμάτι της ηπείρου που εκτείνεται από το κεντρικό Μεξικό έως το Newfoundland του Καναδά, γνωστό ως το «μονοπάτι της ολότητας», απολαμβάνουν την ευκαιρία να δείτε το φεγγάρι να μπλοκάρει εντελώς τον ήλιο για έως και 4μιση λεπτά.

Οι πόλεις των ΗΠΑ συμπεριλαμβανομένων του Όστιν, του Ντάλας, του Κλίβελαντ και του Μπάφαλο έχουν περάσει χρόνια προετοιμασμένες για την εκδήλωση όπου εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι να συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν το φαινόμενο.

Βιβλιοθήκες και μουσεία σε όλη τη χώρα φιλοξένησαν εκδηλώσεις προβολής και εκπαίδευσης, τα μαθήματα σε πολλές κομητείες και ορισμένα μέρη όπως οι καταρράκτες του Νιαγάρα κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να φιλοξενήσουν ατρόμητους παρατηρητές του ουρανού που ταξιδεύουν για να δουν την ολική έκλειψη.

Κατά τη διάρκεια της ολικότητας, οπότε ο μαύρος δίσκος της Σελήνης παίρνει τη θέση του Ήλιου, ο ουρανός σκοτείνιασε σαν να είναι αυγή και οι θεατές είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν το στέμμα του Ήλιου, την εξώτερη ατμόσφαιρα του.

Δείτε τις πρώτες εντυπωσιακές φωτογραφίες: