Υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωπαϊκές εκλογές της 9ης Ιουνίου θα είναι ο εκδότης και δημοσιογράφος Γιώργος Μουρούτης.

Ο Γιώργος Μουρούτης την περίοδο 2012-2015 διετέλεσε διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και την περίοδο 2009-2012 διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ έχει σπουδάσει Marketing Management στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας, Ιστορία Αρχαιολογία και Τέχνη στο ανοικτό πανεπιστήμιο Κύπρου, είναι κάτοχος diploma στο Digital Marketing από το Alba και μεταπτυχιακός φοιτητής Πολιτικών Επιστημών στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Είναι μέλος της Ένωσης Ελληνικού Βιβλίου, της ΕΣΠΗΤ και του διοικητικού συμβουλίου του ιστορικού συλλόγου «Οι φίλοι του Αγίου Όρους».

Παράλληλα είναι ιδρυτής και γενικός διευθυντής της ιστοσελίδας «thepresident», σχολιαστής στον τηλεοπτικό σταθμό ONE καθώς και επικεφαλής του εκδοτικού οίκου ΑΘens Bookstore Publications.

Ο Γιώργος Μουρούτης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Με την προσθήκη του Γιώργου Μουρούτη η ΝΔ έχει γνωστοποιήσει επίσημα 31 υποψήφιους, ενώ απομένουν 12 πρόσωπα ακόμη για να ανακοινωθούν. Η παρουσίαση ολόκληρου του ευρωψηφοδελτίου αναμένεται μετά τη λήξη του κομματικού συνεδρίου. Υπενθυμίζεται ότι το συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος θα διεξαχθεί στις 5, 6 και 7 Απριλίου.

Σε ό,τι αφορά το κομματικό συνέδριο, το οποίο στην πραγματικότητα δεν αποτελεί συνέδριο καθώς δεν έχει εκλογικές διαδικασίες, ούτε αλλαγές καταστατικού, αλλά αποκλειστικά επετειακό χαρακτήρα για τα 50 χρόνια της παράταξης, έχουν ολοκληρωθεί οι προετοιμασίες.

Ο Μητσοτάκης κλειδώνει σήμερα το περιεχόμενο των ομιλιών του. Κυρίαρχος –αν όχι ο μοναδικός– στόχος, η συσπείρωση με ενεργοποίηση του κομματικού «πατριωτισμού», εξ ου και η επίκληση στο συναίσθημα των παραδοσιακών νεοδημοκρατών μέσα από το αρχειακό υλικό για τη διαδρομή της ΝΔ και τα περίπτερα ξένων ιδρυμάτων με διαχρονική συνεργασία με τη ΝΔ (Konrad-Adenauer, Wilfried Martens, Hanns Seidel) καθώς και του Ινστιτούτου Κωνσταντίνος Καραμανλής.